OBJAVLJENA DOKUMENTA DRŽAVNE BEZBEDNOSTI Ovo su pripadnici tajnog društva Sveti Đorđe - Gospodari Srbije iz senke!

Tajno društvo Sveti Đorđe, koje je formirao pripadnik službe državne bezbednosti Dragan Filipović, poznatiji kao major Fića, sa kolegama iz tajne službe planirao je da preuzme vlast u Srbiji

Boris Tadić Zoran Đinđić Mira Marković Slobodan Milošević
Boris Tadić Zoran Đinđić Mira Marković Slobodan Milošević, Foto: ilustracija

* Tajno društvo Sveti Đorđe, koje je formirao pripadnik službe državne bezbednosti Dragan Filipović, poznatiji kao major Fića, sa kolegama iz tajne službe planirao je da preuzme vlast u Srbiji

* Cilj im je bio da na čelo države postave svoje kadrove, za koje su bili uvereni da su patriote, a glavna prepreka bio im je bivši lider Demokratske stranke, kasnije i srpski premijer Zoran Đinđić

* Đinđićeva uloga u DS, po želji ovog tajnog udruženja, trebalo je da preuzme Boris Tadić

Tajno društvo Sveti Đorđe, koje je formirao pripadnik službe državne bezbednosti Dragan Filipović, poznatiji kao major Fića, sa kolegama iz tajne službe planirao je da preuzme vlast u Srbiji. Cilj im je bio da na čelo države postave svoje kadrove, za koje su bili uvereni da su patriote, a glavna prepreka bio im je bivši lider Demokratske stranke, kasnije i srpski premijer Zoran Đinđić.

"OTIŠLA JE MLADENOVAČKA LEGENDA" Tuga! Otac poznatog političara umro od raka

Đinđićevu ulogu u DS, po želji ovog tajnog udruženja, trebalo je da preuzme Boris Tadić. Kako bi obezbedili prolaz "svom čoveku"  do vrha vlasti i kasnije zajedničku vlast sa Vojislavom Koštunicom, koji je zadovoljavao kriterijume, tajno udruženje organizovalo dva puča u DS.

Nesuđeni premijer se vraća na velika vrata i ulazi u Vladu Srbije!

AUTOR: E.A. DATUM I VREME: 02.10.2019. 20:58 - 02.10.2019. 21:03 Neverovatno! Ministri u Vladi Srbije, Foto: Tanjug/ Slobodan Miljević Miloš Vučević, Maja Gojković i Marija Obradović, visoki funkcioneri SNS-a, kandidati su koji bi mogli sesti u ministarske fotelje pre izbora koji su zakazani za proleće sledeće godine, saznaje „Alo!"

Naime, po službenoj belešci do koje se došlo, mreža obaveštajaca imala je česte sastanke sa moćnicima iz političkih krugova. Kako se navodi u dokumentu, mesto susreta bio je brod na Dunavskom keju, gde je, između ostalih, dolazio i Boris Tadić.

- U restoranu na brodu na Dunavskom keju česti gosti su bili Tadići, otac i sin, Ljubomir i Boris, piše u spisu DB.

GOSTOVANJE U JUTARNJEM PROGRAMU KOJE ĆE SE DUGO PREPRIČAVATI Dačić u momentu stao, uzdahnuo i presekao: Pa zato što smo budale! (VIDEO)

Ističe se da je Filipović na vezi držao generale, među kojima je bio i Branko Krga, koji je kasnije, ulaskom Tadića u Vladu, postao načelnik Generalštaba.

- Bliska veza Dragana Filipovića je i Branko Krga, koji j etakođe sebe video kao novog načelnika VJ nakon demokratskih promena - stoji u dokumentu.

Boris Tadić
Boris Tadić, Foto: Alo!/Ognjen Radošević

Ministar uz pomoć brata

U belešci Državne bezbednosti otkriveno je da Boris Tadić nije imao dovoljno znanja o telekomunikacijama, te da se kao ministar tog resora oslanjao na brata od strica Ranka Tadića.

- U vreme kada je Tadić, koji je bio savezni ministar za telekomunikacije, na istom brodu dolazili izraelski biznismeni u angažmanu Dragana Filiovića, koji su navodno pregovarali o kupovini provajdinga za novu mobilnu mrežu. Boris Tadić ne poznaje oblast telekomunikacija i u potpunosti se oslanja na stručnost svog brata od strica Ranka Tadića - precizirano je u belešci.

O specijalnostima Tadićevog brata, operativci DB su napisali i ovo:

- R. Tadić je ekspert RDB za elektronsko praćenje ometanje i prisluškivanje satelitskih komunikacija.

ARHIV DRŽAVNE BEZBEDNOSTI OTKRIVA Tajno društvo "Sveti Đorđe" sejalo smrt po Slobinim i Mirinim naređenjima. Bili su tu i 12. marta 2003. a kafanu u kojoj su sedeli posećivao Boris Tadić!

KURIR ZA DSS

Kao pripadnik elitn ejedinice JSO, kojoj je komandovao Legija, a kasnije i kao pripadnik državne bezbednosti, Dragan Filipović je bacio oko na Tadića još devedesetih.

- U ranijem periodu, dok je Filipović figurirao kao kandidat načelnika RDB, Tadić je bio njegov kurir na relaciji sa rukovodstvom DSS - piše u belešci.

Zoran Đinđić, čekale ga tri ekipe za likvidaciju
Zoran Đinđić, čekale ga tri ekipe za likvidaciju, Foto: EPA, Koča Sulejmanović

Već tada je odlučeno da bi dolaskom Tadića na čelo DS, umesto Đinđića, tajno drušvo dobilo mogućnost da do vrha vlasti progura svoje ljude. Iako Tadić nije imao podršku u stranci, debeovci su oslučili da pokrenu puč za smenu Đinđića. Postojao je plan za dve akcije rušenja Đinđića.

- Tadić je bio nezadovoljan u DS u dogovoru i za račun ove grupe pripadnika RDB, predvođenih Filipovićem, trebalo je u februaru, a zatim u junu, da izvrši stranački udar i smeni lidera te stranke, ali se od toga iz nepoznatih razloga odustalo.

SPOT NENADA RAŠIĆA BIĆE ALIBI ZA KRAĐU SRPSKIH GLASOVA! Marko Đurić razotkrio pravila prljave igre na Kosovu! Pomoćni organ prištinske vlasti dolazi direktno iz Beograda!

Najozbiljniji pokušaj Đinđićeve smene u DS odigrao se 2000, kada je njegovu funkciju pikirao Slobodan Vuksanović (pogledaj okvir). Taj puč je propao, a Tadić, koji se tada svrstao u Đinđićev tabor, nagrađen je državnom funkcijom, pa postaje ministar za telekomunikacije u tadašnjoj saveznoj vladi.

MENTORSKI USPEH

Od prvog ministarskog imenovanja, Tadićeva karijera je munjevito napredovala, baš kao što je napredovala i karijera Branka Krge, koji je 2002. unapređen i postavljen za načelnika Generalštaba, koji je, prema belešci DB, takođe bio na vezi sa članicama Svetog Đorđa.

Bio okružen špijunima Zoran Đinđić
Bio okružen špijunima Zoran Đinđić , Foto: Tanjug,Dragan Antonić

Punjena ptica

Beba Popović, koji je važio za bliskog Đinđićevog saradnika, u jednom od intervjua otkrio je kakav su odnos imali Đinđić i Tadić:

- Animozitet je bio obostran. Tadić je ceo svoj politički život proveo u Zoranovoj senci i mrzeo ga je zbog toga, a Zoran je njega doživljavao kao nužno zlo i nazivao punjenom pticom!...

- On i danas mrzi Zorana i sveti mu se! Možda podsvesno, ali to radi. To se, naravno, najbolje vidi kroz ono šta je napravio od stranke Zorana Ðindića.

NARODNA SKUPŠTINA KONSTATOVALA OSTAVKU! Lazanski odlazi u petak!

- Kad su Koštunica i drugi otišli iz DS, 1992. i kad je smenjen Mićunović dve godine kasnije, Tadić je u DS bio predmet podsmeha jer je predstavljao ostatak intelektualne elite koja je stranku osnovala.

- Ðinđić nije oterao Tadića iz DS samo zato što mu nije odgovaralo da stranku napusti i Tadićev otac Ljuba

Već godinu dana kasnije, karte su se ponovo promešale. Zoran Živković, koji je bio ministar odbrane, imenovan je za premijera posle ubistva Zorana Đinđića. Pet dana posle atentata i rokade u Nemanjinoj, na mesto vojnog ministra postavljen je Tadić.

SRBIJA OVO MORA DA URADI! Ruski ambasador Bocan Harčenko se pojavio u emisiji i rekao pred celim svetom - Kosovski čvor će jedino ovako biti rešen!

Već naredne godine, iako je važio za autsajdera, Tadić je pobedio na izborima za predsednika DS. Bez stranačke knjižice demokrata ubrzo su ostali Zoran Živković, Čedomir Jovanović, Branislav Lečić, pa i Goran Vesić... S druge strane, Tadićeve demokrate ušle su u kohabitaciju sa Koštuničinim DSS, čime je ostvaren plan tajnog društva Sveti Đorđe

Srpski telegraf pokušao je da dobije komentar od Borisa Tadića i Branka Krge ali oni nisu bili dostupni za komentar.

Među licima koja se dovode u vezu sa organizacijom list navodi Milorada Ulemeka Legiju, Ratka Romića, Branka Krgu, Borisa Tadića, Ranka Tadića zvanog "Manijak", novinarku Julijanu Mojsilović Dežulović, reditelja Ljubišu Ristića i beogradskog advokata Dušana Mašića. Međutim Dežulović, Ristić i Mašić demantovali su sve tvrdnje u svojim izjavama, tvrdeći da ne znaju ništa o takvoj organizaciji. 

"NE ODLUČUJEM JA O TOME" Premijerka donela važnu životnu odluku, a onda se oglasio predsednik Vučić! Sve se dešava 21. oktobra!

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi