Predsednik saopštio najvažniju vest - Stiže povećanje plata kulturnim radnicima! (FOTO/VIDEO)

Alo.rs | vesti 2019-10-21 17:31:03 2019-10-21 17:31:03

Dočekan uz ovacije prisutnih.

Tanjug/Predsedništvo

 

* Predsednik Vučić stigao je večeras u Vranje odakle se obratio građanima Srbije

* On prisustvuje svečanom otvaranju obnovljenog pozorišta "Bora Stanković"

* Tom prilikom, predsednik je najavio povećanje plata kulturnim radnicima

20.15 - U toku je izvođenje prve predstave u pozorištu "Bora Stanković", posle višegodišnje obnove velelepnog zdanja

Posle obraćanja predsednika Vučića i gradonačelnika Vranja upriličen je kulturno umetnički program - izvođenje predstave.

 

20.10 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima Srbije iz zdanja obnovljenog pozorišta "Bora Stanković" u Vranju

Pošto su oni sve ispričali o svom istorijatu meni je ostalo da kazem koliko smo novca uložili - započeo je svoje izlaganje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Želim da čestitam glumcima koji su čuvali pozorište i kad zgrade nije bilo u Pčinjski i Jablanički okrug uloženo je dosta novca - rekao je Vučić.

 

- Ništa ne bi bilo da nije bilo vas koji ste se borili za izgradnju ovog pozorišta. Znali smo da kulturni život Srbije ne bi bio potpun bez ovog pozorišta. Država je uložila 183 miliona dinara u ovo pozorište, a grad Vranje 186 koje je opet dobio od države Srbije - podsetio je predsednik.

- Radimo na povećanju plata, pa će tako plate kulturnim radnicima biti povećane za 10 posto. Pozorište će imati multifunkcionalnu rotirajuću scenu. Ova zgrada je svedočanstvo o borbi ljudi u ovom gradu - rekao je predsednik na otvaranju pozorišta ""Bora Stanković".

19.50 - U toku je obraćanje gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića

19.46 - Atmosfera unutar pozorišta

Prisutan je veliki broj ljudi, građani još uvek pristižu, počinje program, članovi pozorišta iznose prisutnima šta će sve biti na repertoaru u narednom periodu, a onda će se prisutnima obratiti gradonačelnik Vranja, a potom i predsednik Vučić.

 

19.40 - Predsednik Vučić je upravo ušao u renoviranu zgradu pozorišta "Bora stanković" u Vranju

19.35 - Sve je spremno za dolazak predsednika Srbije

Ispred obnovljenog pozorišta "Bora Stanković" u Vranju postavljen je crveni tepih, kao i veliki pano sa portretom srpskog velikana i pisca.

Građani pristižu, vidljivo je prisustvo medija i svi očekuju obraćanje predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

 

18.00 - Predsednik Vučić je posetio danas popodne Vranjsku banju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas popodne Vranjsku banju, uključujući lokaciju gde je sredinom oktobra počelo rušenje hotela čija je izgradnja počela pre 40 godina ali nikada nije završena. Procenjeno je da objekat nije bezbedan i da su temelji popustili.

Republička građevinska inspekcija je donela rešenje o rušenju, a ono će trajati 120 dana.

Profesor optuživao Sinišu Malog za plagijat, a njegov doktorat nije validan! Jakšić otkrio imena svih koji su umešani, firme i poslovne malverzacije! Udario u srce sistema!

Gosti ovonedeljnog 'Hit Tvita' su Vladimir Đukanović, Nenad Čanak, Aleksandar Jakšić i Kristina Kija Kockar.

Predsednik Srbije je upitan za pozorište u Vranju izjavio:

- Još mi nismo došli na vlast, izgorelo je pozorište. Kod nas uvek treba da prođe neko vreme, ali smo uspeli da rešimo i ponovo obnovimo pozorište - rekao je predsednik Srbije.

- Mi ćemo dati sve od sebe da dovedemo Folksvagen u Srbiju. Trudićemo se, uradićemo sve što je u našoj moći - odgovorio je Vučić na postavljeno pitanje povodom mogućeg dolaska nemačkog giganta u Srbiju. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će iskoristiti sutrašnji sastanak sa ministrom privrede Nemačke Peterom Altmajerom da ponovo pokuša da dovede Folksvagen u Srbiju.

Vučić je naglasio da ne može ništa da obeća, jer Srbija nije članica EU, kao Bugarska ili Rumunija, koje su takođe ranije bile u igri, niti ima tako veliko tržište kao Turska, koja je, inače, bila prvi izbor, ali su događaji u Siriji doveli u pitanje tu investiciju.

Sve je već skovano u samom srcu Evropske Unije!

Gosti ovonedeljnog 'Hit Tvita' su Vladimir Đukanović, Nenad Čanak, Aleksandar Jakšić i Kristina Kija Kockar.

- Obećao sam od početka da ćemo se boriti. Ove druge zemlje ne mogu da ponude subvencije, koje mi možemo - rekao je Vučić, ali i naveo da ima i tehničkih problema, mada nemaju veze sa nama.

- Daćemo sve od sebe da dovedemo Folksvagen. Ali, ne bih da budim lažnu nadu. Borićemo se svim srcem, energijom i snagom - rekao je predsednik i našalio se:

- Spremamo se za tu posetu kao da Crvenoj Zvezdi ili Partizanu u posetu dolazi Bajern...Nagrabusio je Altmajer koliko ću da ga gnjavim oko Folksvagena - istakao je Vučić tokom popsete Vrnjačkoj Banji.

On je, istovremeno, najavio je da će Pančevo dobiti još jednu fabriku, čime je, kaže, taj deo Srbije u potpunosti "rešen", te ukazao da memorandum sa kompanijom koja pravi delove za avione predstavlja dobru vest za Srbiju.

Ima dobre vesti za građane Srbije!

AUTOR: Alo.rs/ Tanjug/ M. G. DATUM I VREME: 21.10.2019. 13:58 Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Tokiju da joj je premijer Japana Šinzo Abe u razgovoru preneo da je Srbija najvažniji partner Japana na Zapadnom Balkanu. Ana Brnabić i Shinzo Abe, Foto: Photo: Tanjug * Brnabić zahvalna Abeu na balansiranom stavu po pitanju Kosova i Metohije.

Kada su u pitanju pregovori sa Prištinom, Vučić je nedvosmisleno podvukao:

- Mi želimo dogovore i razgovore. Čini mi se da je to opsesivna želja albanskih političara da me ne vide na vlasti.

Vučić je komentarisao i divljanje opozicije i napad na Gorana Vesića i njegovu porodicu, a za Đilasa je rekao da je čuo da je "uhvatio zalet, pa kad se zaleti onda smo svi mi nagrabusili".

Da podsetimo, pozorište u Vranju je sedam godina bilo zatvoreno posle požara koji je 2. jula 2012. godine zahvatio zgradu, a u rekonstrukciju je uloženo oko 370 miliona dinara.

Za početak rada u novoj zgradi na repertoaru su opera "Koštana" Narodnog pozorišta u Beogradu, u režiji Juga Radivojevića, kao i "Nečista krv" domaćeg teatra.

BONUS VIDEO: Govor predsednika Vučića na vojnom aerodromu

 

Expand player
Pogledajte više