Aleksandar Vučić
Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Predsedništvo Srbije

Aleksandar Vučić, Foto: Predsedništvo Srbije

 

* Otvoreno istakao svoj predlog rešenja za Kosovo

* Senatori Džonson i Marfi došli u posetu Beogradu

* Sastanak sa predsednikom Srbije održan u zgradi Predsedništva

 

Dogovor Beograda i Prištine podrazumeva da i jedna i druga strana podjednako izgube, da bi obe strane pojednako dobile, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora sa senatorima Ronom Džonsonom i Krisom Marfijem.

- Pred američkim senatorima, otvoreno ću reći, naša pozicija nije laka. Albanci očekuju potvrdu, ni na šta manje ne žele da pristanu jer ne razumeju da neće biti nikada država bez Srbije. Srbija može da razgovara o svemu u cilju kompromisnog rešenja, a da priznamo Kosovo nećemo. Džonson je prijatelj Srbije, nekoliko puta smo se sastajali, ali on naravno ne može da ide protiv svoje zemlje koja je priznala Kosovo. Takođe, senator Marfi ima veliko razumevanje za našu poziciju. Imamo izuzetne odnose sa SAD - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić

Predsedništvo Srbije

Aleksandar Vučić, Foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas da je američkim senatorima rekao da Beograd očekuje ukidanje taksi i želi postizanje kompromisnog dogovora, ali i da to rešenje ne može da bude ispunjenje ciljeva jedne strane, a da srpska strana ne dobije ništa.

- To bi trebalo da bude dogovor u kojem bi i jedna i druga strana podjednako izgubile, da bi obe strane pojednako dobile - rekao je Vučić na konferenciji za novinare posle sastanka sa senatorima Ronom Džonsonom i Krisom Marfijem.

Vodeći socijalisti dobijaju ŠUT KARTU! Ovo se nije desilo od vremena Slobe Miloševića!

AUTOR: Alo.rs/ M. I. DATUM I VREME: 06.09.2019. 08:37 Mnogi će ostati bez stranačkih funkcija. Ivica Dačić, Foto: Alo!/Marko Marković Socijalistička partija Srbije (SPS) trebalo bi tokom septembra, gotovo devet meseci od kako je na stranačkom kongresu Ivica Dačić ponovo izabran za lidera stranke, da konačno kompletira rukovodstva, pišu "Večernje novosti".

Vucić je rekao da je Beograd spreman na svaki razgovor, jer je on lekovit i dodao da bi popravljanje odnosa između Srba i Albanaca i uspostavljanje trajnog mira bilo od ogromne koristi za Srbe i Albance, kao i sve narode koji žive u regionu.

On je zahvalio senatorima na trudu da se pronađe rešenje za nastavak dijaloga.

Pročutajte i:

 

BONUS VIDEO: Goran Vesić predlaže novi zakon za trotinete

 

Komentari (1)

Ur Nino sar Serbule

06.09.2019 21:30

Zato i ima najveću podršku kod građana Srbije,jer sve kaže u lice.