Pomoć Srbiji iz Bahreina
screenshoot
Pomoć Srbiji iz Bahreina

screenshoot

Pomoć Srbiji iz Bahreina, Foto: screenshoot

On je zahvalio svim medicinskim radnicima koji se bore protiv kovida-19 kao globalne pošasti i poručio da će Bahrein nastaviti da pomaže svojim prijateljima.

- U ime kralja želim najbolje za napredak i prosperitet Srbije - rekao je šeik Al Kalif.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić dočekala je avion sa donacijom Bahreina za borbu protiv virusa korona.
Bahrein je donirao medicinsku zaštitnu opremu za borbu protiv virusa korona i to je jedna od najvećih pojedinačnih donacija od početka pandemije.

Premijerka se zahvalila kralju Bahreina, i rekla je da smo tokom januara dočekali 5 aviona iz kraljevine Bahrein.

- U tih pet aviona je bilo više od 67 tona medicinske pomoći, u ovom poslednjem je stiglo i 20 respiratora. Predsednik Vučić se već čuo sa kraljem Bahreina krajem prošle godine, i razgovarali su o ekonomskim pitanjim i borbi protiv epidemije. Rezultat tih razgovora su ovih pet aviona koji su sleteli - rekla je premijerka.

Ona se zahvalila Er Srbiji na svemu što su učinili u borbi sa epidemijom, i istakla je da sva ova pomoć bez njih ne bi brzo i lako stigla do naših medicinskih radnika i bolnica.

- Konačno, ovo govori i o ugledu predsednika Vučića koji on uživa u svetu. Danas vidimo koliko je važno imati prijatelje širom sveta, i hvala kraljevini Bahrein. Ja još jednom upućujem poziv kralju Hamadu, koji je predsednik već uputio, da dođe i poseti Srbiju - rekla je premijerka.

Premijerka je rekla da sva ova pomoć ide u centralne magacine, a zatim se prema potrebama raspoređuje u medicinske centre i domove zdravlja.

Na pitanje da li je ovo početak jedne nove saradnje sa arapskom kraljevinom Bahrein, premijerka je naglasila da ta država ima veliki značaj u islamskom svetu.

- Zbog toga je toliko važno što je predsednik Vučić telefonom razgovarao sa kraljem Hamadom, i ovo je nekako prvi korak koji je ogroman, a na nama je da dalje gradimo uzajamnim posetama na najvišem nivou. Bahrein je zemlja sa izuzetnim geostrateškim uticajem, u celom arapskom i islamskom svetu, i nastavićemo da razvijamo saradnju sa njima - rekla je Ana Brnabić.

Komentari (2)

Katarina

20.01.2021 13:25

Čuvajte svoju decu od ovih pedofila ... !!

Perica

20.01.2021 15:14

Tako to rade prijatelji a za prethodni komentar nemam reči. Stvarati prijateljstva u svetu Srbiji može da bude samo od koristi .