Biljana Popović Ivković
Tanjug/Tanja Valić
Biljana Popović Ivković

Tanjug/Tanja Valić

Biljana Popović Ivković, Foto: Tanjug/Tanja Valić

„Pozivam potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić da prestane sa kontinuiranim iznošenjem neistina o Ministarstvu unutrašnjih poslova i radu policijskih službenika zarad svojih pokušaja privlačenja pažnje i ubiranja najsitnijih političkih poena.

Šokirana sam neodgovornošću nekoga ko je narodni poslanik, a ko već danima iznosi apsolutne laži i pravi konstrukcije na kojima bi joj pozavideli i pisci holivudskih blokbastera, nanoseći bez trunke srama štetu i ugledu institucija i ugledu države Srbije.

Tepić je i danas nastavila sa iznošenjem skandaloznih laži i to celog niza ne bi li iskonstruisala nekakvu priču o formiranju parapolicije.

Pomenuta je najpre nekakvu inicijativu jedne od organizacija iz civilnog sektora za formiranje građanskih patrola danas pokušala lažno da predstavi kao projekat Ministarstva unutrašnjih poslova. Niti je reč o projektu MUP-a, niti MUP u istom učestvuje, niti je štaviše MUP bilo ko kontaktirao na temu pomenute inicijative.

Nakon toga je nastavila sa iznošenjem lažnih informacija da MUP već sarađuje sa pomenutom organizacijom i navela imena nekih ljudi za koje tvrdi da su zvanični saradnici Ministarstva. I opet je reč o apsolutno netačnim tvrdnjama, što je lako proverljivo.

Biljana Popović Ivković

Alo!/Marko Metlaš

Biljana Popović Ivković, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Tepićkina tvrdnja da to što je neko savetnik u jednom od na desetine policijskih sindikata dokazuje da je reč o saradniku MUP-a verovatno najbolje razotkriva i da ona plasira svesno i namerno pomenute manipulacije.

Kao narodni poslanik Tepićka odlično zna da je sloboda sindikalnog organizovanja zajamčena Ustavom i da se MUP ni po kom osnovu ne može mešati u organizaciju ni sindikata, kao ni udruženja građana. Da činjenica da ste saradnik nekog sindikata ili udruženja svakako nije isto što i saradnik MUP-a suvišno je i objašnjavati.

Suma sumarum, Tepićka zapravo odlično i sama zna da je sve što je danas izgovorila samo sijaset apsolutnih laži, koje je plasirala zarad smišljenog pokušaja da obmane javnost Srbije “.

Izjava državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Biljane Popović Ivković