Aleksandar Vučić
printscreen
Aleksandar Vučić

printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: printscreen

"Važna nam je vaša podrška na evropskom putu", preneo je Vučić Salviniju, objavljeno je na Instagram nalogu predsednika Republike.

SAMIT "BRDO BRIONI" Vučić i Dodik danas u Tirani, ne haju za pretnje!

Salvini, kojeg Vučić vidi kao jednog od najuticajnijih političara Evrope koji se, inače, zalaže za preispitivanje priznanja kosovske nezavisnosti.

Dva zvaničnika razgovaraju u Palati Viminale, sedištu italijanskog ministarstva unutrašnjih poslova.

- Salvini mi je u razgovoru rekao da računamo na Italiju i njega lično na podršci Italije Srbiji na EU putu. Važno nam je što će Srbija uvek moći da računa na Italiju, konstatovali smo da su nam bilateralni odnosi dobri, Italija je drugi spoljnopolitički partner Srbije. Bitno nam je da pravimo mrežu zemalja koje nas podržavaju na evropskom putu i dobro je za Srbiju što smo napravili ovakav odnos sa Mateom Salvinijem - rekao je Vučić.

- Govorili smo i o sveukupnoj situaciji u Evropi. Rekao sam mu da kada iz Evrope dođu poruke da ne žele proširenje, da je to loš signal našim ljudima. Tražio sam da se vidi jasnija podrška Srbiji. Govorili smo i o velikom broju naši građana koji žive na severu Italije. Salvini ima izuzetnu energiju. Pozvao sam ga da dođe u Beograd, i očekujem da će doći. Salvini pravi svoju evropsku savezničku mrežu u centralnoj Evropi sa zemljama Višegradske grupe, sa Austrijom - kaže predsednik.

Vučić je istakao da treba praviti savezničku mrežu zemalja koje žele da pomognu Srbiji na evropskom putu.

- Italija razume poziciju Srbije i razume i naše ponašanje i naše frustracije i možemo da računamo na Italiju kao podršku i na evropskom putu i kad je u pitanju rešavanje kosovskog pitanja - kazao je Vučić.

Jedna od glavnih tema sastanka Vučića sa Salvinijem, kojeg vidi kao jednog od najuticajnijih političara Evrope, bila je Kosovo i Metohija.

Vučić je rekao da Italija razume položaj Srbije, iako je priznala samoproglašenu državu.

Posle sastanka sa italijanskim zvaničnikom, Vučić će se obratiti medijima, a zatim putuje u Tiranu, gde će učestvovati na Samitu procesa Brdo-Brioni.

PREDSEDNIK VUČIĆ U "UPITNIKU" Otkrio naredne korake Srbije u borbi za Kosovo - Potrebno nam je jedinstvo oko ključnih nacionalnih pitanja!

AMBASADA DR KONGO DEMANTOVALA PACOLIJA: Nismo priznali Kosovo ni de jure ni de facto

SRBIJA SE VRAĆA NA NEBO EVROPSKE I SVETSKE AERO INDUSTRIJE Nova važna investicija stiže u našu zemlju, posao će biti odlično plaćen