Evo koliko je Mirčića koštao komentar o Zoraninoj haljini!

Tanjug | vesti 2017-07-13 16:57:15 2017-07-13 16:57:15

Skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno - imunitetska pitanja odredio je danas novčanu kaznu poslaniku SRS Miloradu Mirčić u visini od 6.829 dinara zbog komentara o haljini ministarke Zorane Mihajlović, što je iznos u visini od 10 odsto njegove zarade.

Printscreen

 

Naime, Mirčić je na sednici parlamenta 3. jula zamerio Mihajlovićevoj da joj je haljina prekratka.
“

- Ako bi mogla buduća ministarka Zorana Mihajlović malo ovu haljinu da povuče. Znate, provokativno to deluje. Ne znam kako to vama izgleda, ali ja sam čovek od krvi i mesa” - kazao je tada poslanik radikala.

Sednicom Odbora na kome je određena novčana kazna predsedavao je šef poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović.

Poslanica Dosta je bilo Branka Stamenković je rekla da je novčana kazna za Mirčića opravdana zbog neprimerenog komentara upućenoj Zorani Mihajlović.

“- Za ovako nešto nema mesta u skupštini, potrebne su nam žene u politici. Teško je pametne žene nagovoriti da udju u politiku. Znate li da postoji direktna veza izmedju nasilja nas ženama i komentara o haljini” - rekla je Stamenkovićeva. Ona je kazala da bi uz novčanu kaznu Mirčić trebalo da pohađa kurs na kome bi se naučio da poštuje žene.

Mirčić je kazao da je besmisleno optuživati ga da mrzi ženski rod pošto je otac dve ćerke i optužio predsedavajućeg parlamenta na sednici kada mu je izrečena kazna Vladimira Marinkovića da je bio pod uticajem peroksida koji se nalaze u farbi za kosu. On kaže da je Marković zbog tih supstanci bio uznemiren i agresivan.

Poslanik radikala je rekao da je komentar o Zoraninoj haljini izneo u žaru političke atmosfere na sednici kada se birao predsednik vlade i dodao da su bile povećane tenzije.

Na negodovanje poslanice Stamenković tokom sednice odbora, Mirčić je poručio: "“Samo vi koleginice budite strpljivi i nemojte da mlatite rukama, jer od preteranog mlaćenja rukama možete da poletite"”.
“- Pojedini elementi peroksidi mogu da utiču na raspoloženje poslanika” - nastavio je Mirčić, koji je kasnije napustio sedicu pošto mu nije bilo odboreno obraćanje na osnovu replike.

Goran Ćirić iz DS-a je rekao da će ta stranka glasati za kaznu Mirčiću jer se tako pokazuje dosledan stav prema ženama i prema Zorani Mihajlović, koju treba zaštiti u tom slučaju kao kao ženu i građanku.

Expand player
Pogledajte više