Milutin Mrkonjić
Alo!/Masanori Jošida
Milutin Mrkonjić

Alo!/Masanori Jošida

Milutin Mrkonjić, Foto: Alo!/Masanori Jošida

 

* Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić smatra da udar groma u avion Ivice Dačića znači sreću

* Mrka prognozira pobedu socijalista na izborima

* Smatra da su socijalisti neuništivi

Udar groma u Dačićev avion donosi socijalistima sreću na izborima, bar tako tvrdi Milutin Mrkonjić, počasni predsednik SPS-a!

- Socijalisti su uglavnom neuništivi! Samo je pitanje artikulacije, da okupimo te naše glasače i ima da budemo najbolja stranka.

Eksplozija i bljesak iznad Ljubljane!

AUTOR: Kurir/ Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 02.09.2019. 23:09 - 03.09.2019. 00:07 U 22.50 se čuo prasak Ivica Dačić, Foto: Alo!/ Marko Đoković Veliko nevreme koje je zahvatilo Sloveniju, Hrvatsku i BiH umalo je bilo fatalno za ministra spoljnih poslova Srbije Ivicu Dačića.

 

Pobedićemo na narednim izborima. To što je grom udario u Dačićev avion je dobar znak zbog izbora! Pobedićemo na izborima - poručio je juče Mrkonjić za „Alo!” komentarišući to što je grom udario u „falkon” kojim je Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova i lider SPS-a, krenuo u Ljubljanu. 

Prisebnošću pilota, avion je bezbedno prizemljen na ljubljanski aerodrom, a Dačić je nastavio put Bleda, gde učestvuje na Strateškom forumu.

- Pilot je bio priseban. Nije bilo prijatno, ali su mi rekli da avion nije nigde probušen. Idemo dalje - poručio je šef diplomatije za medije komentarišući dramu koja se dogodila kada je avion uleteo u oluju.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Međutim, ovo nije prvi put da ministar doživi neprijatnost. Krajem maja ove godine, Dačić je za 12 sati preživeo teroristički napad u Somaliji, u kojem je poginulo šestoro ljudi, ali i kvar na državnom avionu tokom leta.

- Piloti su rekli da im se uključio crveni alarm za bateriju u akumulatoru i da moramo odmah da sletimo jer može da dođe do požara i eksplozije. Srećom, bili smo blizu Atine, pa smo prinudno sleteli, tamo su nas na aerodromu čekale ekipe za prvu pomoć i spasavanje, vatrogasci... Tako da su morali da pronađu nove baterije. To je sve trajalo četiri-pet sati i onda smo istim avionom stigli u Beograd oko 3 ujutru - kazao je tada Dačić i istakao da ga te dve situacije nisu izbacile iz koloseka.

- Ja sam oguglao, ni na šta ne reagujem - naveo je šef diplomatije u razgovoru za medije i dodao: „Kao da imam deset života.“

 

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista

 

Svi incidenti sa avionom Vlade Srbije

Avgust 2010. Uočen kvar uoči poletanja ministra odbrane Dragana Šutanovca za Bagdad.

Decembar 2010. Dva kvara, oba prilikom leta premijera Mirka Cvetkovića - jednom za Prag, drugi put za Sofiju.

Mart 2011. kvar tokom povratka ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića iz Pariza

Maj 2102. Kvar prilikom leta premijera Mirka Cvetkovića za Brisel.

Novembar 2012. Kvar prilikom povratka prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića iz UAE.

2015. Kvar na avionu dok je u njemu bio predsednik Tomislav Nikolić na putu za Vatikan.

Avgust 2018. Zbog kvara kasnio let šefa diplomatije Ivice Dačića u Beč.

Septembar 2019. Grom udario u avion dok je u njemu bio ministar Ivica Dačić.