Peče ih savest! "Nismo hteli da se uvredi Vučić ili vaš narod!"

Tanjug/K.B. | vesti 2018-11-13 00:12:10 2018-11-13 00:12:10

Mondoloni je naglasio da Francuska ne zaboravlja srpske žrtve tokom Prvog svetskog rata.

Predsedništvo Srbije

PROČITAJTE JOŠ:

 

- Ponavljam da nije bilo nikakve namere da se uvredi predsednik Vučić ili srpski narod. Radi se o jednoj nespretnosti koja je za žaljenje i molim predsednika Vučića i srpski narod da prihvate naše izvinjenje - rekao je Mondoloni novinarima posle otvaranja izložbe.

On je naglasio da Francuska ne zaboravlja srpske žrtve tokom Prvog svetskog rata.

- Francuska zna da je Srbija izgubila trećinu svog stanovništva, da smo se borili rame uz rame na Solunskom frontu i mi znamo značaj proboja Solunskog fronta. Mi smo zajedno 15. septembra 1918. godine krenuli u proboj Solunskog fronta i Centralne sile su se urušile, što je i omogućilo da dođe do kraja Prvog svetskog rata - rekao je Mondoloni.

Ambasador Francuske je još jednom ponovio da nije bilo volje da se uvredi srpski narod i da se radi isključivo o nespretnosti koja je za žaljenje.

- U Parizu je padala kiša, a u Beogradu je bilo vrlo lepo. Imali smo divnu ceremoniju koju smo upriličili na Francuskom vojnom groblju. Uz mene je tom prilikom bio potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, da bi zajedno obeležili taj trenutak, u prisustvu generala Barere koji je zamenik komadanta Kopnene vojske Francuske i sadašnjih vojnika iz pukova koji su naslednici pukova sa Solunskog fronta - rekao je Mondoloni.

Expand player
Pogledajte više