Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji
president-ksgov.net
Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji

president-ksgov.net

Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji , Foto: president-ksgov.net

Većina albanskih političara sa Kosova i dalje ima srpsko državljanstvo, pa tako naš pasoš imaju Hašim Tači, Aljbin Kurti, Kadri Veselji, Vjosa Osmani.

Vljora Čitaku nije jedina albanska političarka sa Kosova koja se nije odrekla srpskog pasoša, iako sebe ne smatra državljankom Srbije.

SKANDAL U PRIŠTINI Kurti objavio fotografiju sa jednim čovekom i pljunuo na izbornu volju Srba! (FOTO)

Otpust nisu tražili ni drugi zagovornici nezavisnog Kosova - glavni kandidati za premijera u budućoj kosovskoj vladi Vjosa Osmani i Aljbin Kurti, kao ni predsednik Hašim Tači, te predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji.

Kadri Veselji

EPA/Valdrin Xhemaj

Kadri Veselji, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Mediji nisi uspeli da dođu do podataka vezanih za bivšeg premijera Ramuša Haradinaja i bivšeg ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija, ali se pretpostavlja da je situacija i s njima slična. Koji je razlog što se albanski političari nisu odjavili nije poznato, ali je simptomatično da ne priznaju neku državu, ali imaju njene papire, navodi list. Iz Ministarstva spoljnih poslova za medije kažu da je situacija prilično konfuzna i da postoji razlog zašto se Albanci ne odriču državljanstva Srbije.

"Srbi na Kosovu vade pasoš u Koordinacionoj upravi na KiM i s tim pasošem bez viza ne mogu da putuju u zemlje EU. S druge strane, ako Albanac u našoj ambasadi u Sloveniji na primer, izvadi srpske papire, njemu vize za putovanje u EU nisu potrebne", navodi sagovornik i dodaje da je to možda razlog zašto Albanci zadržavaju papire Srbije.

POČELA SEDNICA O KOSOVU! Svetske sile slušaju laži Prištine! (PRENOS UŽIVO)

BONUS VIDEO: Boba Živojinović dužan Palmi

 

Komentari (1)

moca

02.11.2019 15:17

Srbijo poništi im putna dokumenta.