Ivica Dačić i Kolinda Grabar-Kitarović
Privatna arhiva
Ivica Dačić i Kolinda Grabar-Kitarović

Privatna arhiva

UN, Foto: Privatna arhiva

Na sednici se razmatra Izveštaj generalnog sekretara UN-a o radu UNMIK-a za period od 16. maja 2019. do 15. septembra ove godine.

PROČITAJ JOŠ:

Članice SB UN upoznate sa aktuelnom situacijom na KiM, brojnim incidentima, aferom oko navodnog trovanja, velikim lažima koje dolaze iz Prištine

Inače, šef svetske organizacije Antonio Guteres naveo je, u najnovijem izveštaju o stanju na Kosovu, da je duga pauza u zvaničnim razgovorima između Beograda i Prištine, pod okriljem EU, zaustavila napredak ka normalizaciji odnosa i da predstavlja rizik po stabilnost na terenu.

Izjava ministra u Tirani poslala jasnu poruku Srbiji! Zapad mudro ćuti!

AUTOR: Alo.rs/Novosti/I.L. DATUM I VREME: 31.10.2019.

On je pozdravio poziv SAD, Francuske, Italije, Nemačke i Velike Britanije upućen stranama u dijalogu, navodeći da je ovih pet zemalja od Prištine zatražilo da ukinu taksu od 100 odsto na proizvode iz centralne Srbije i BiH i pozvale Beograd da odustane od „kampanje povlačenja priznanja“. Takođe, naveo je o da još nije okončana interna istraga o okolnostima koje su krajem maja dovele do hapšenja i prebijanja dvojice službenika misije UN u maju na Kosovu.

BONUS VIDEO: