STIGLA DIREKTIVA Otvoren lov na Srbe na Kosovu! NATO odlazi iz južne srpske pokrajine!

U tekstu koji je objavio Gardijan, a koji slovi za list blizak britanskoj vladi, objavljena je analiza u kojoj se zaključuje da je "vreme za kraj misije NATO"

Bataljon stigao iz Amerike
Bataljon stigao iz Amerike, Foto: profimedia

London zahteva povlačenje NATO snaga s Kosova, čime bi prepustili na milost i nemilost Srbe albanskim vojnim i policijskim snagama. Sagovornici Srpskog telegrafa, među kojima je šef diplomatije Ivica Dačić, kao i vojni i politički stručnjaci, saglasni su da bi povlačenje Kfora otvorio lov na Srbe.

14 GLASOVA ZA, NIJEDAN PROTIV, KINA UZDRŽANA Rezolucija 1244 usvojena pre tačno 20 godina: Znate li šta stoji u dokumentu o kome se u Srbiji stalno govori? (CEO TEKST)

Naime, u tekstu koji je objavio Gardijan, a koji slovi za list blizak britanskoj vladi, objavljena je analiza u kojoj se zaključuje da je "vreme za kraj misije NATO".

- Alijansa je već 20 godina na Kosovu i nema više šta da radi - jedan je od zaključaka teksta u kojem se, između ostalog, ukazuje i na ono što diplomatska predstavnica Prištine u SAD Vljora Čitaku zajedno sa zapadnim mentorima uporno pokušava da predstavi svetu, a to je: Kosovo je nezavisna država, ima svoje bezbednosne snage kojima može da kontroliše mir na celoj teritoriji.

Citrajući neimenovanog zvaničnika jedne zapadne zemlje koji je blizak vladi u Londonu, Gardijan je objavio izjavu koja glasi:

- U Srbiji broje vojnike. Ovo je zemlja od 1,8 miliona umerenih muslimana. Posle Avganistana i Iraka potrebni su nam rezultati. To bi za nas moglo biti prava strateška pobeda.

POSTAVIĆE GRANICU NA VRHU SRPSKE PLANINE Marić postavio gostu sudbonosno pitanje o našoj zemlji - Srbija ostala ZABRINUTA posle odgovora: Nešto se sprema...

Da Srbima preti opasnost, ukoliko Kfor napusti pokrajinu, svim članicama Saveta bezbednosti, ukazao je Ivica Dačić na sednici održanoj početkom nedelje navodeći da se spremaju oružani napadi, podmetanje eksploziva i napad na "Trepču".

- Moguće je podmetanje raznih eksplozivnih naprava širom severa Kosova i Metohije. Postoje takva saznanja i mi smo to podelili za zapadnim partnerima i oni sve to znaju. To je veliki izazov i zato sam upozorio Kfor jer im je zadatak da štite sve građane bez obzira da li su Srbi ili Albanci, da spreči napad na sever Kosova - upozorio je Dačić.

Vojni komentator Miroslav Lazanski za Srpski telegraf kaže da u slučaju povlačenja Kfora postoji samo jedno rešenje:

- Pa ništa. Evo, nek se NATO povuče sa Kosova, odnosno Kfor, pa ćemo mi da uđemo...

TRESE SE ZGRADA NA IST RIVERU Dačić poslao svetu upozorenje, a onda zavapio: Albanci nam spremaju RAT, sprečite KRVOPROLIĆE!

 

Kako Lazanski navodi, naš interes je da Kfor ostane jer je on dole nadležan da koliko-toliko čuva srpski narod.

- A da li on to u praksi uvek radi, to je sad stvar za diskusiju, ali je neka vrsta sigurnosti, garancije... A drugo, ne može Kfor da se povuče bez odluke Saveta bezbednosti UN, tako da Gardijan može da piše šta hoće i može da objavljuje spisak lepih želja Engleza. Kfor bez konsenzusa u Savetu bezbednosti UN ne može da ode sa Kosmeta - podvlači Lazanski.

U izjavi za naš list, predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun podseća da Ahtisarijev plan, koji nije usvojen, ali po kome je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova, predviđa da se sve međunarodne snage posle nekog vremena povuku sa Kosmeta.

- Već duže prisustvujemo pokušaju da se UN skroz izbaci sa Kosmeta. Prvo, smanjivanjem civilne misije Unmika koja sad maltene samo nadgleda i, naravno, s vremena na vreme se čuje da Kfor, vojna misija UN, treba da napusti KiM, čime bi ceo kosmetski problem bio izvan UN. Znači, kad već ne mogu da uvedu Kosovo u UN, onda žele potpuno da izbace UN sa Kosova. Nama to nikako ne bi odgovaralo jer je Kfor jedina realna sila koja može da zaštiti srpski narod na Kosmetu i spreči novi nekakav masovni pogrom - objašnjava Drecun.

Profesor međunarodnih odnosa Srđan Perišić za Srpski telegraf ocenjuje da Britancima i Amerikancima ne odgovara nikakvo prisustvo UN na KiM, dakle, ni civilna misija Unmika, ni Kfor, ništa što ima veze sa UN.

ZVANIČNO POTVRĐENO! Najveći zločinac iz Amerike dolazi na Kosovo, slaviće KRVAVI PIR sa Albancima!

- Taj Kfor, pod mandatom UN, u suštini nije odradio svoju ulogu, a to je da zaštiti Srbe na KiM u martu 2004. i tad je pokazao svoje pravo lice, a to je da, iako je pod UN, on je ipak pod kontrolom Velike Britanije i SAD, tj. NATO. Nažalost, Kfor ne štiti Srbe zato što je pod kontrolom NATO, ali nama bi i dalje odgovaralo da on postoji dole zato što mu mandat daje UN i on mora u određenom momentu da zaštiti Srbe - zaključuje Perišić.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi