Otkriveno ko stoji iza prisluškivanja predsednika Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice prisluškivani su 1.572 puta, ilegalno i bez pravnog osnova, saopštio je večeras ministar unutrašnjiih poslova Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: screenshoot

"Došli smo do nespornih dokaza da je prema predsedniku i njegovoj porodici bilo 1.572 telefonskih kontakata. Svi kontakti su beleženi kao ilegalni i kao takvi bili evidentirani bez pravnog osnova, policijskog rezona, transkript razgovora bio skidan ''na belo'' i nošeni pojednim visokim funkcionerima u MUP-u", rekao je Vulin.

Osim kršenja ljudskih prava, predsednika Vučića i članova njegove porodice, Andreja, Anđelka i Danila grubo je prekršen sistem, kazao je Vulin.

Reč je o sistemu koji treba da štiti građane, a ne da ih na bilo koji način dovodi u poziciju da se njihova privatna komunikacija u kojima nije bilo inskriminišućih razgovora, komunikacija neovlašćeno koristi i stavlja na uvid.

"MUP završio svoj posao, izvesni broj pripadnika stavljen na poligaraf i svi su pali na pitanja koji se odnose na nelegalno prisluškivanje predsedinka", rekao je Vulin.

Očekuje se, dodao je da Tužilaštvo formuliše kvalifikaciju dela i da se završi pred pravosudnim organima.

" Ovo što se desilo ne sme više nikada nikkome da se desi u Srbiji", poručio je Vulin.

Povezane vesti

 • Korisnik: DNO
  07/03/2021 - 07:56
  Čim su evidentirani nisu nelegalni. Koja budala bi evidentirala nesto sto se ne sme?
 • Korisnik: naki
  07/03/2021 - 07:55
  Pustite prazne price ime prezime ko je surovao sa mafijom ko I'm se klanjao iz policije politicari gde ste Malo po sumadiji I pomoravlju zasto nisu pohapseni svi koji su saradjivali sa krimosima tu dati odgovore a ovo trla baba Lan a pogotovo prikazivanje slika unakazenih tela moglo je I bez toga
 • Korisnik: sneg
  07/03/2021 - 01:23
  Mislim da nismo ipak culi skoro nista. Ko je glavni u celoj prici. Jedino ako ne smeju zbog istrage ili neko nekog stiti
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi