Oni su obaveštajno, informaciono i logistički pripremili upad specijalaca ROSU na sever Kosova

Alo.rs | vesti 2019-06-21 16:50:12 2019-06-21 16:50:12

Posle akcije albanskih specijalaca proslavljali

Alo

 

Nakon što je poljuljana pozicija Prištine u međunarodnim krugovima koja skoro svakodnevno trpi pritiske za njihovo ukidanje, a usled uvođenja taksi na srpske proizvode, na terenu se nastavlja represija kosovskih institucija posebno prema Srbima na severu Kosova i Metohije u cilju demonstracije sile i zastrašivanja srpskog naroda.Nakon više upada specijalnih policijskih jedinica Rosu na sever Kosmeta i pritvaranja Srba, danas se u hajku direktno uključio i sam premijer Kosova Ramuš Haradinaj koji je na svojoj Fejsbuk stranici zapretio kažnjavanjem uglednih privrednika na severu Kosova i Metohije, koji su podsećamo, odbili da podignu cenu proizvoda na namirnice i time pokazali solidarnost sa građanima nakon uvođenja anticivilizacijskih taksi.

Poznavaoci prilika na terenu govore da Priština za svoj prljavi posao ima podršku i nekih Srba, koji su ucenjeni i debelo plaćeni, kako bi cinkarili one koji se protive prištinskim taksama i namerama da se Srbi proteraju sa severa Kosova i Metohije.

Među imenima onih koji su potencijalni saradnici prištinskih obaveštajnih struktura pominju se D. S., G. D. ali i D. N., Z. R., Ć. B., D. N. kao i izvesni G. G. Skoro svi stanovnici opštine Leposavić, i članovi kosovske policije.

Inače kosovskom tužilaštvu koje je u aprilu prošle godine pokrenulo istragu protiv pograničnih policajaca na severu KiM, podršku i informacije upravo su dala četvorica Srba iz Leposavića D.S, B.P, Lj.V. i D.S., koji su kumovali istrazi koju je vodio tužilac Šućuri Suja, ekskluzivno saznaje Alo.

 

 

Naime, ova četvorica Srba od maja 2018. davali su informacije sa terena kosovskom policijskom inspektorijatu i kosovskoj obaveštajnoj agenciji, na osnovu kojih su kosovski specijalci sproveli nedavnu akciju hapšenja i prebijanja Srba na severu Kosova Metohije

 

 

D.S. je učestvovao i u snimanju reportaže o ulasku srpske robe na koju je Priština uvela taksu od sto odsto, a koja je na teriroriju KiM ulazila preko "zelenog pojasa", koju inače obezbeđuju pogranični policajci koji su i bili predmet istrage. D.S. je tada postavio kamere kosovske obaveštajne agencije koje su snimale građane i privrednike koji su za potrebe lokalnog stanovništva dopremali robu ne bi li se izbegli prazni rafovi i humanitarna katastrofa u sredinama gde žive Srbi, koji isključivo koriste domaću hranu proizvedenu u Srbiji.

 

Sva četvorica, na žalost, pružili su operativnu i logističku podršku kosovskom policijskom inspektorijatu, kosovskoj obaveštajnoj agenciji i kosovskom tužilaštvu na dan sprovođenja akcije u kojoj su specijalne policijske snage u četiri opštine na Severu upotrebile brutalnu i prekomernu silu.

Nakon završetka akcije, zajedno su slavili hapšenja i prebijanja svojih sugrađana.

O pokušaju da podele i posvađaju Srbe na Kosovu i Metohiji više puta je govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić ali i predstavnici Srpske liste. Nažalost u ovim podmuklim potezima Prištine, umešani su prsti i nekih zapadnih ambasada.

 

Expand player
Pogledajte više