GLEDAO SAM VEZAN KAKO MI TUKU DECU! Predragu Milovanoviću iz Zubinog Potoka pripadnici ROSU polomili rebra

Terali su me da kažem da živim u državi Kosovo, ćutao sam

Predrag Milovanović, Srbin, premlaćivanje
Predrag Milovanović, Srbin, premlaćivanje, Foto: Alo

 

Srbin iz Zubinog Potoka Predrag Milovanović još ne može da se oporavi od povreda koje je zadobio kada su ga pripadnici ROSU pretukli ispred kuće rođaka u ovom mestu na severu Kosova i Metohije. Batine su dobili njegova ćerka i sin, a on je sve to morao da gleda dok je vezan ležao na betonu.

 

- Bio sam ispred kuće rođaka koja je na 150 metara od magistrale, čuli su se pucnji, rafalna paljba, a ja sam mislio da se neko prinovio, da se rodilo dete. Ubrzo se pojavio gust dim i odmah nam je bilo jasno da se nešto dešava. Rođak i ja smo gledali u pravcu magistrale i videli grupu pripadnika ROSU koji su sa uperenim puškama trčali ka nama - priča Predrag.

 

On kaže da su ih odmah oborili na beton i da su ih sve vreme šutirali i udarali kundacima.

- Najteže mi je bilo kada su mi tukli ćerku i sina. Ležao sam prebijen, vezan, a nisam mogao da im pomognem. Udarali su nas po glavi, rebrima, stomaku i nogama, šutirali su nas, maltretirali i psovali. Meni je jedan od njih rekao da sam glavni, a ja ni sam ne znam za šta su me optužili - priča Predrag, koji se nalazi na Odeljenju intenzivne nege u KBC-u u Kosovskoj Mitrovici.

 

Pretučeni Predrag Milovanović kaže da ga je jedan pripadnik ROSU primoravao da kaže da je njegova država Kosovo.

- Jedan me je sve vreme pitao kako se zove država u kojoj živim, pitali su me da li je ovo „republika Kosovo“. Ćutao sam, nisam hteo da mu kažem to što je želeo da čuje. Gledao sam samo da spasim decu i da izvučem živu glavu. Molio sam se samo da ostanemo živi - kaže Predrag, kojem su pripadnici ROSU polomili rebra i povredili glavu.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi