Predsednik u Gornjem Milanovcu
Printscreen/ Pink
Predsednik u Gornjem Milanovcu

Printscreen/ Pink

Predsednik u Gornjem Milanovcu, Foto: Printscreen/ Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi danas adaptiranu i renoviranu zgradu Osnovne škole "Momčilo Nastasijević" u Gornjem Milanovcu.

U fiskulturnoj sali predsednik je gledao i šta ume mali sportista Petar koji mu je pokazao svoje borilačko umeće.

- Ja ovoliko snage i odlučnosti nisam video - rekao je gledajući malog Petra, balkanskog šampiona u karateu.

Ulaganje u bolje uslove i životni standard građana Srbije

Predsednik Srbije istakao je tokom posete osnovnoj školi "Momčilo Nastasijević" u Gornjem Milanovcu, da je država dala 2 miliona evra kako bi se najmlađima obezbedili uslovi za učenje, razvoj i napredak.

- Deca sada imaju nove podove, stolariju, obnovljene sale i bolje uslove za učenje. Sve se to radi u cilju obezbeđivanja kvalitetnog obrazovanja za decu i boljih uslova za građane Srbije, kao i motivisanja da budućnost planiraju u svojoj zemlji - rekao je predsednik Vučić.

Penzije u Srbiji konstantno rastu, a prosečna plata dostigla je 515 evra, dok je minimalna zarada povećana više nego duplo, odnosno sa 15.000 na više od 30.000 dinara. Nezaposlenost je smanjena za više od 50 odsto, tačnije sa 700.000 na 300.000 ljudi.

Srbija je u evropskom vrhu po rastu BDP-a od 4 odsto, a po prilivu stranih investicija apsolutni je lider u regionu. Država je pstala deo nekoliko kapitalnih projekata, poput "Turskog toka" koji će građanima obezbediti jeftiniju i ekološki čistu energiju.