Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

* Sastanak je počeo u 10 sati

* Za predsednika Srbije ima veliku važnost

* Sastanku u Predsedništvu prisustvuju ministri finansija i prosvete Siniša Mali i Mladen Šarčević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa profesorom matematike Stojanom Radenovićem koji je najcitiraniji srpski matematičar.

Vučić je najavio da će za napredovanje Srbije i Univerziteta u Beogradu na Šangajskoj listi obezbediti poseban budžet, za 12 profesora iz Srbije.

- Hoću da vam se zahvalim za naš uspeh na Šangajskoj listi. Gledaćemo da nauci i kulturi najviše podignemo primanja, a vama sam zahvalan na rečima koje su nas sve probudile. Pokušaćemo da vratimo mnoge ljude iz sveta koji znaju da rade, a vama hvala što toliko volite svoju Srbiju - rekao je Vučić, nakon čega mu je profesor sasvim neočekivano odgovorio da mu je "pomalo neprijatno".

- Mnogo je za mene da me zove predsednik iz centra Njujorka, odsekle su mi se noge. Kad mi je supruga rekla nisam verovao - rekao je Radenović.

Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

- Beskrajno sam zahvalan što toliko vredno radite, lično me je pogodila činjenica da ste zbog naše sveukupne nedovoljne aktivnosti i pažnje počeli da potpisujete za Saudijsku Arabiju. Ja Vas molim da dođete, a mi ćemo Vam obezbediti uslove kakve svi nude. Ja sam mu ponudio kabinet, profesor je rekao: Šta će meni kabinet. Na visoku plasiranost Beogradskog univerziteta na Šangajskoj listi ubedljivo je najzaslužniji profesor Radenović. Država će i sada pokazati da nauci i kulturi vratimo mesto. Nećemo ulagati samo u auto-puteve, već u nauku i digitalizaciju. On mi je rekao za mene je ovo velika čast, ja Srbiju volim najviše - kazao je Vučić.

Prof. Radenović je jedan od najcitiranijih matematičara sveta i ranije je naučne radove potpisivao za Univerzitet u Beogradu, ali ga je u međuvremenu angažovao Univerzitet kralja Sauda u Saudijskoj Arabiji da za njih potpisuje naučne radove.

Pročitajte još:

 

Kako UB više nema u svojim redovima najcitiranije istraživače, to je dovelo ove godine do pada na Šangajskoj listi za 100 mesta.

Predsednik Srbije nedavno je rekao da će dati sve od sebe da se Prof. Radenović vrati na Univerzitet u Beogradu.

Stojan Radenović

Youtube printscreen

Stojan Radenović, Foto: Youtube printscreen

Bonus video

Goran Vesić predlaže novi zakon za trotinete