Nenad Popović u koaliciji sa DS!

V. Lojanica | vesti 2016-03-13 21:48:03 2016-03-13 21:48:03

Srpska narodna partija, iako saveznik SNS-a na republičkim izborima, u Užicu je, za lokalne izbore, ugovorila saradnju sa DS-om, čime bi mogle da profitiraju demokrate iz Čajetine, saznaje „Alo!“.

Promo

Stranka Nenada Popovića u borbi za mandate u Skupštini grada Užica izlazi na listi sa DS-om, LDP-om, SDS-om i NS koji predvodi bivši gradonačelnik Jovan Marković. Narodnjacima je garantovano jedno mesto ako koalicija osvoji 10 mandata, odnosno dva ako Markovićeva lista osvoji 20 odborničkih mesta.

U komšijskoj Čajetini vladajući SNP, koji je odbacio svaku mogućnost postizborne koalicije sa SNS-om i koji očekuje pobedu, pred građane izlazi u bloku sa DSS-om i PUPS-om. Na uslugu da DS u Užicu u parlament „uvede“ SNP, Milan Stamatović, potpredsednik SNP-a i predsednik opštine Čajetina, odgovoriće kontrauslugom - da bi naprednjake ostavio u opoziciji, spreman je da u buduću vlast pozove i DS i SDS, koji zajednički nastupaju u Čajetini.

Saznanja „Alo!“ potvrđuje Jovan Marković, šef užičkih demokrata.
- U vreme dok sam bio gradonačelnik imao sam dobru saradnju sa Milanom Stamatovićem. To poverenje je uslovilo da sa strankom čiji je on potpredsednik možemo da pravimo predizbornu koaliciju u Užicu. Što se tiče formiranja vlasti u Čajetini, DS će podržati Stamatovića da SNS ne bi pod svoje uzeo i ovu opštinu - priča Marković.

Nešto slično u izjavi za „Alo!“ pre nekoliko dana najavio je i sam Stamatović.
- Nema sile koja će me naterati da sarađujem sa SNS-om na lokalu. U prethodnom mandatu vladali smo sa SPS-om, koji se pokazao kao korektan partner. Nemam ništa protiv da u narednoj koaliciji budu DS i SDS, koji su nas kritikovali argumentovano i u dobroj nameri - rekao je on.

Expand player
Pogledajte više