ZAPAD ĆE DA POLUDI! Nemački diplomata otkrio kada će Srbija ući u Evropsku Uniju!

Tomas Šib, ambasador Nemačke u Srbiji, izjavio je da ne bi isključio 2025. kao godinu pristupanja Srbije Evropskoj uniji, ali je naveo da je to veoma ambiciozan plan i da pristup EU zavisi od ispunjenja uslova i da nije reč o fiksiranju rokova.

Srbija EU zastava
Srbija EU zastava, Foto: Profimedia

- Nisam isključio 2025. godinu kao godinu pristupanja Srbije u EU, ali od početka je bilo jasno da datum nije precizan. I Komisija je okvirno pomenula tu godinu u strategiji za Zapadni Balkan - istakao je nemački ambasador za vojvođanski javni servis.

 

Činjenica da će Srbija, prema rečima Šiba, ovog leta otvoriti jedno pregovaračko poglavlje znači da su vrata EU otvorena i da je evropska perspektiva jasna.

On kaže kako unutrašnja reorganizacija EU i proces proširenja iz nemačke perspektive mogu neometano da teku.

STRAŠNO! Sava Janjić uporno sprovodi SRBOMRZAČKU kampanju! Srpski sveštenik protiv podele Kosova i zamrznutog konflikta!

- Nemačka ne vidi suprotnosti između neophodnih reformi i uspešnog nastavka procesa proširenja. Činjenica da Srbija otvara još jedno poglavlje pokazuje da se proces nastavlja. I na tome čestitam Srbiji jer je proces težak - rekao je nemački ambasador.

Komentarišući najnoviji izveštaj Evropske komisije (EK), Šib napominje da se u njemu nalaze pozitivni i kritički elementi, i da je oblast vladavine prava "ona u kojoj ima najviše izazova sa kojima se treba suočiti".

 

 

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi