Aleksandar Vučić
printskrin/Pink
Aleksandar Vučić

printskrin/Pink

Aleksandar Vučić, Foto: printskrin/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas u mestu Laćarak, kod Sremske Mitrovice, Jovanku Ðurić (35), samohranu majku devetoro dece - dve ćerke i sedam sinova.

Najstarija Jovankina ćerka je Cvija (18), učenica treće godine Ekonomske škole, sin Miloš (17) je druga godina veterinarske škole u Rumi, a šesnaestogodišnji Milan ide u poljoprivrednu školu.

Aleksandar Vučić

printskrin

Aleksandar Vučić, Foto: printskrin

Nemanja (15) je osmi razred, Milica (14) sedmi, a Stefan (12) peti razred osnovne škole. Još trojica sinova, Mihajlo (9) je učenik trećeg razreda, Ognjen (8) drugog i najmlađi Uroš (7) prvog razreda.

Jovankin suprug Todor Ðurić iznenada je preminuo pre dve godine. Ðurići žive od 15.000 dečijeg dodatka za četvoro najstarije dece i onoga što Jovanka zaradi u poslastičarnici, koju je otvorila u aprilu. Pre toga, tri godine je radila u lokalnoj klanici, ali je, kako kaže, morala da napusti taj posao, jer je radno vreme bilo "od jutra do sutra", ali nije imao ko da brine o deci.

"Samo za mesečne karte treba nam 19.000 dinara, a gde su drugi troškovi", kaže Jovanka.

Podršku i pomoć u kući ima od svoje dece, posebno od dvojice najstarijih dečaka i najstarije Cvije koja vikendom radi u obližnjem kafiću.

Aleksandar Vučić

printskrin

Aleksandar Vučić, Foto: printskrin

Da je krenuo u posetu ovoj porodici, u pratnji, inače, ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, predsednik Vučić je objavio na zvaničnom intagram profilu "Budućnostsrbije", navodeći da je pred Novu godinu želeo da poseti porodicu jedne divne zene, sa devetoro dece, čiji je suprug preminuo.

Dodao je da je Jovanka, nedavno, uz minimalnu pomoć države otvorila poslastičarnicu.

"Nadam se da će imati snage i volje da bude tako snažna i u budućnosti. Koliko možemo, pomoći ćemo ovoj srpskoj heroini", rekao je Vučić. Jovanka i deca žive u skromnoj prizemnoj kući od oko 100 kvadrata na kraju Železničke ulice u Laćarku, u kojoj, pred Novu godinu, sve odiše prazničnom atmosferom. Centralno mesto u dnevnoj sobi ima novogodišnja jelka, a cela soba okićena je lampionima i ukrasima sa motivima Deda Mraza. Jovanka i deca se raduju predstojećim praznicima, posebno Božiću, kada je cela porodica na okupu.

 

 

 

 

 

 

Komentari (4)

dutko

30.12.2019 13:44

ja nemam ni stan a kamoli poslasticarnicu !

dutko

30.12.2019 13:45

neka joj je alal!

Slađan

30.12.2019 16:43

A jel dobio neki kolačić?

Marija

31.12.2019 09:39

OVO JE PRELEPA VEST,CESTITAM, ALI IMA U SRBIJI JOS PORODICA SA DECOM GDE JE SAMO JEDAN RODITELJ, NI NJIH NESMEMO ZABORAVITI, ZNAM DA A..V. . NEMOZE DA SVE OBIDJE, TO I NIJE NJEGOV POSAO ALI DA NATERA SOCIJALNE SLUZBE DA RADE SVOJ POSAO.