Vlada Srbije
Tanjug
Vlada Srbije

Tanjug

Vlada Srbije , Foto: Tanjug

Vanredna sednica Vlade Srbije biće održana danas u 13 časova.

Nakon toga javnosti će se obratiti premijerka Ana Brnabić.

Da li poštujete mere protiv koronavirusa?

 

Kako navode pojedini mediji, glavna tema su nove mere u borbi protiv korona virusa.

Vlada Srbije bi trebalo da razmatra mogućnost skraćivanja radnog vremena kafića i noćnih klubova, obavezno nošenje maske i na otvorenom, posebno u pešačkim zonama, a nije isključeno i da se eventualno razgovara o mogućem produžetku jesenjeg mini raspusta koji se danas završava.

Krizni štab

Tanjug

Krizni štab, Foto: Tanjug

Medicinski deo Kriznog štaba, pre svega dr Predrag Kon, u javnosti je izneo sve njihove predloge, pre svega o skraćivanju radnog vremena kafića i klubova do 18.00 časova.

Tokom jučerašnjeg dana, svojim istupima u javnosti, naši ugledni epidemiolozi pokušali su da izvrše pritisak kako bi se odluke što pre donele.

- Potrebne su dve nedelje rigoroznijih mera kako bi se kriva sa brojem novozaraženih zaravnila, a situacija stabilizovala - istakao je dr Kon.

Komentari (3)

SR

15.11.2020 12:48

Objasnite Narodu za koje Gradove!

kraljevčanin

15.11.2020 12:54

Može maske na otvorenom uz debelu materijalnu oštetu zbog narušavanja zdravlja u tom slučaju. Vraćanjem bakterija i flore iz usne duplje koja se zadržava na maski a posle je udišemo sa te iste maske u pluća su štetne po pluća jer im tu nije prirodno mesto. Ljudi ne pospešujte još veće muke, razumem kratkotrajno nošenje maski u zatvkrenom i u grupama gde nije moguće napraviti distancu ali da idem šetalištem sa maskom to je van svakog razuma...

ja

15.11.2020 12:58

kriva je u njihovim glavama i nema tu sta da se zaravni