Tatjana Matić
Alo / M.Jošida
Tatjana Matić

Alo / M.Jošida

Tatjana Matić, Foto: Alo / M.Jošida

Ona je za "Alo!" poručila da je izuzetno ponosna na to što joj je Ljajić ukazao poverenje, da je srećna što će biti deo nove, moderne, "ženske" vlade. 

- Izuzetno sam ponosna i osećam ogromnu odgovornost što mi je gospodin Rasim Ljajić ukazao poverenje i predložio me da preuzmem resor u kojem smo zajedno naporno i predano radili u proteklom mandatu. Sa Ljajićem sarađujem 15 godina i u profesionalnom smislu sam odrasla i sazrela uz lidera i političara, koji je iznad svega državnik. Neće mi biti lako da ga zamenim, ali daću sve od sebe.

Preporučujemo:

Šta mislite o tome što ćete biti članica nove vlade, u kojoj će 50 odsto ministara biti žene?

- Veoma sam srećna što ću biti članica jedne tako progresivne i moderne vlade! Smatram da je Vlada Srbije sa premijerkom Anom Brnabić na čelu na ovaj način dobila istorijsku šansu da pokaže koliko su žene u Srbiji stub na kojem počiva ekonomski i društveni prosperitet društva. Žene su u Srbiji oduvek bile stub porodice i one koje su u najtežim vremenima ponele najveće breme odgovornosti. Konačno je došlo vreme da dobiju priznanje za to kroz ovako veliko učešće u izvršnoj vlasti i na svima nama je velika odgovornost da budemo dostojne predstavnice svih tih žena u Srbiji, od Sjenice i Novog Pazara, preko Niša, Valjeva i Ljubovije, do Novog Sada i Subotice. Čestitam i zahvaljujem se premijerki i predsedniku na ovoj hrabroj odluci.

Preuzimate ministarstvo na čijem je čelu bio vaš stranački šef Rasim Ljajić, da li vam je dao neki savet?

- Savet koji mi gospodin Ljajić uvek daje jeste rad, rad i rad. Naravno, očekujem da mi i ubuduće pruža podršku. Mi smo tim.

BONUS VIDEO

***

Pročitajte još: