Amfilohije
Alo!/Ana Paunković
Amfilohije

Alo!/Ana Paunković

Amfilohije, Foto: Alo!/Ana Paunković

Optužba mitropolita crnogorsko-primorskog na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će izdati Kosovo i Metohiju verovatno je potpuna zamena teza, pošto je poznato da je Amfilohije dobro unovčio svoje ćutanje kada se Crna Gora odvajala od Srbije.

Svoj pristanak na crnogorsku nezavisnost, a kasnije i na priznanje nezavisnog Kosova, Amfilohije je dobro unovčio, o čemu najbolje govori podizanje velelepnih hramova u Podgorici i Baru u vreme kada retko koji građanin koji se izjašnjava kao Srbin u Crnoj Gori može dobiti posao na kiosku, a kamoli bilo kakvu državnu funkciju, tvrdi izvor “Alo!” blizak Mitopoliji crnogorsko-primorskoj.

Šta je rekao Amfilohije

Mitropolit Amfilohije izrazio je bojazan da politika predsednika Vučića „vodi izdaji“.

- S Vučićem nisam imao nikakav sukob. On je prvi predsednik Srbije koji je bio na Saboru. Sada se bojim da njegova politika vodi izdaji Srbije i Kosova - kazao je Amfilohije.

- Amfilohije je odavno od Mitropolije napravio preduzeće čiji je osnovni cilj profit. Ako se jednog dana otvore ugovori o prodaji crkvene zemlje tajkunima iz Crne Gore i Srbije, sigurno će biti dosta posla i za istražne organe. S druge strane, javna je tajna da je Amfilohije i u vreme najgoreg odnosa režima Mila Đukanovića prema Srbima šurovao s njim i njemu najbližim ljudima. To se i javno najbolje moglo videti kada je mitropolit u zatvoru posećivao Milovog najbližeg saradnika Svetozara Marovića i odneo mu Bibliju. Da ne govorimo o tome na koji je način Amfilohije izdejstvovao zemljište na kojem je izgradio velelepni hram u Podgorici. Sve je to vrlo sumnjivo - tvrdi naš izvor.

Da Amfilohije u napadu na Vučića ne radi ništa slučajno ni sam, najbolje je pokazalo to što se juče ekspresno oglasio i Vuk Jeremić, lider Narodne stranke, koji je napao srpsko rukovodstvo zato što se usprotivilo Amfilohiju.

Vuk Jeremić Narodna stranka

Alo!/Dejan Briza

Vuk Jeremić Narodna stranka, Foto: Alo!/Dejan Briza

- Ovi bi se sutra jednako brutalno i primitivno obračunali i sa patrijarhom ako im se ne bi dopao jedan njegov preki pogled, a kamoli izjava. Ako treba i sa roditeljima. Ništa im nije sveto - napisao je Jeremić na Tviteru. Zanimljivo je da je Jeremić veoma blizak sa vladikom zahumsko-hercegovačkim Grigorijem, koji je takođe oponent aktuelne vlasti u Srbiji.

Đurić: Naručen napad

Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM, kazao je da su Amfilohijeve izjave protiv Vučića naručeni napad.

- Lično smatram da je stvar o naručenom napadu i da je reč o činu koji, ponavljam, diskvalifikuje svakoga ko na taj način istupa kao predstavnik crkvenih vlasti, čini ga čovekom koji se bavi opozicionim političkim delovanjem na vulgaran i neprimeren način - rekao je on.

Politički analitičar Dragoljub Anđelković je rekao da je mitropolit Amfilohije kao predstavnik srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori dužan da se bori za interese srpskog naroda u Crnoj Gori, a on je ćutao 2006, kada se Crna Gora otcepljivala od Srbije.

- Srbi u Crnoj Gori nalaze se u strašnom položaju, verovatno gorem položaju od Srba koji žive u Hrvatskoj. Srpska crkva sa mitropolitom Amfilohijem na čelu treba da traži internacionalizaciju srpskog pitanja, po evropskim standardima – naglašava on.

Vulin: Držao nam je opela

Aleksandar Vulin, ministar odbrane, ocenio je juče da od kletvi Amfilohija Radovića nijedan Srbin na KiM nije ojačao, ali je od napora Aleksandra Vučića kosovska nezavisnost postala mnogo slabija.

- Amfilohije je Vučića i mene dva puta žive sahranio, držeći nam opela i protiv ljudskih i protiv božjih zakona. Kada je Kosovo zaista bilo izdato i napušteno, Amfilohije nije sahranjivao žive i nije bacao kletve na one koji su zabranjivali srpsko ime u Crnoj Gori i priznavali Kosovo kao nezavisnu državu, a pravdali i hvalili NATO bombardovanje - kazao je on.

Anđelković je rekao da kada je u policijskoj stanici registrovana Crnogorska pravoslavna crkva, koju predvodi Dedejić, koji je raspop, mitropolit Amfilohije je izbegavao da uđe u konfrontaciju sa politikom Podgorice i tada je pravio kompromis za kompromisom i tako je došlo do identitetskog genocida u Crnoj Gori.

Aleksandar Vučić

Alo!/Ana Paunković

Aleksandar Vučić, Foto: Alo!/Ana Paunković

Iz kabineta predsednika Vučića saopšteno je da on neće komentarisati izjavu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija do 14. januara, kada će na javnom servisu govoriti i o toj i o drugim optužbama na njegov i račun tima koji vodi.

Selaković: Bavi se vradžbinama

Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika Srbije, kazao je da Vučić neće voditi politiku svojih prethodnika dodvoravanja Amfilohiju, koja je dovela do sve manjeg broja Srba na KiM, već će nastaviti politiku koja vodi povećanju broja Srba u južnoj srpskoj pokrajini.

- Šta drugo možete da očekujete. On nije Vučića osudio zbog nečega što je uradio, on o predsedniku nije rekao da je „učinio to i to i da to predstavlja izdaju”. On se čovek bavio vradžbinama, on je govorio o nekim neizvesnim stvarima, o nečemu što nije duh pravoslavlja - naglasio je Selaković.

 

Komentari (116)

Valjevac

09.01.2018 06:03

Amfilohije nista nije slagao po pitanju Kosova.Predhodni su zapoceli a ovi zavrsili poklanjanje KiM

cuni

09.01.2018 06:45

Ama sta vise hoce ta svestena lica?, kako nam vjeru cuvaju i propovijedaju Crkve i Manastiri su nam sve prazniji, bolje bi im bilo da ujedinjuju narod propagiajuci ali ne deklarativno, mir , ljuba, toleranciju i td, a ne dase petljeju tamo gdje im nije mjesto.

Božji ratnik

09.01.2018 06:50

Amfilohije je veoma opasan covek.I neki navodi u ovom tekstu nisu tacni.CPC je proglasio nekrofilskom organizacijom i prokleo i nju.Crnogorskoj vladi je zapretio anatemom ako sruse metalnu crkvu koju je postavio bez ovlascenja,i oni su se povukli.Bozji ratnik-kako ga nazivaju,ima po danasnjim merilima kontroverzne,samovoljne izjave o mnogim pojavama i ljudima,ali ocigledno je da ne haje ni za sta i da ni malo nije bezazlen cak ni u svojim duhovnim mocima!

Nenad

09.01.2018 07:01

Afilohije je čovek koji je rođen na Božic tako da to nije istina Nenad Srbija

Gavra

09.01.2018 07:11

Vladika Amfilohije je moralna i intelektualna gromada za sve srpske politicare,

Predrag

09.01.2018 07:36

Amfilohije je samo izneo svoju bojazan. Valjda čovek ima pravo na svoje mišljenje. Da je pohvalio Vučića onda mu niko ne bi zamerao što se umešao u politiku.

Sale

09.01.2018 08:00

@Predrag - Ništa novo vladika nije rekao. Svako od nas vidi da je Aljek Musliju, korak po korak, davao državnost Kosovu.

M.C

09.01.2018 08:19

Covek je rekao istinu,zasto niko nista nesme da kaze,a da se svi mediji ne obruse.Pa nismo mi ludi,vidimo svi sta se radi.Jel postoje granicni prelazi-POSTOJE,Jel imaju medj.narodni tel.broj-IMAJU.Jel su sudije dale zakletvu pred Tacijem-JESU.I gospodo,kako se to zove.

NENA

10.01.2018 07:55

@M.C - KOSOVOSU IZDALI ZUTI IZ UN SU PRESLI RAZGOVORI U BRISEL A KOJE BIO U UN VUK JEREMIC, KOJE STAVIO ADMINISTARNU GRANICU BORIS TADIC, O POPU NEKAGA U CRKVU.

Vera

09.01.2018 08:25

Vladika Anfilohije izneo je samo ono o cemu se u Srbiji cuti a sada mu treba " napakovati " kao vladiki Artemiju kako bi ga unistili.

ds

09.01.2018 09:31

@Vera - Dao bih ti milion pluseva da mogu, pogodio si samu srz

ana

09.01.2018 08:33

Mislim da crkva ne bi trebalo da se meša u politiku baš kao što ni politika ne bi trebalo u crkvu.

Vernik

09.01.2018 08:37

Ljudi kao Amfilohije su sramota za Pravoslavlje, sramota za veru. Njihov osnovni motiv je novac, što se kosi sa svim verskim kanonima i izvornim Hristovim propovedima.

Dana

09.01.2018 08:37

Zao covek...

kaca9

09.01.2018 08:38

Po necijem nalogu sve on ovo radi.

Petar

09.01.2018 08:38

Naravno da je ćutao za vreme odvajanja Crne Gore, jer je očigledno bio korumpiran. Milo Đukanović je morao nekako da ga smiri, jer je pretio da ugrozi stabilnost države. Skupo se prodao, dobio je svoju apanažu. Ovo što sada pokušava, je udar na državu Srbiju u čemu je usamljen, jer ga niko od preostalih 38 aktivnih vladika u SPC ne podržava.

Edita

09.01.2018 08:40

Mitropolit ne samo da je unovčio ćutanje, nego je i svoju zakletvu pogazio.

Kaja

09.01.2018 08:45

Istina uvek izadje na videlo! Amfilohije nama prava da se mesa, posebno s obzirom na svoja dela.

Marko

09.01.2018 08:45

zasto se političari mesaju u rad crkve ..valjda čovek vidi sta se radi nije slep.. dole diktatura sloboda govora.!!!

Nesa

09.01.2018 08:46

Ne cudi me da je saradjivao sa Milom. Amfilohije je kao i Kostunica i njemu slicnima, salonski patriota. Jak je samo na recima.

jana

09.01.2018 08:47

Sramota treba da bude, svestenik ima drugih stvari vaznijih od politike.

niki

09.01.2018 08:47

Nisu ni vladike kao sto su nekad bile.

vera

09.01.2018 08:49

Verovatno treba da damo popovima da nam vode zemlju,,a posebno Amfilohiju!

kaja

09.01.2018 08:50

Imaju Milo i Artemije i svojih problema, neka ne rešavaju naše.

Orleanka

09.01.2018 08:50

Činjenica je i istina da je Amfilohijeva izjava izdajnička i antisrpska! Napada Vučića na pravda! Više nego strašno!

wesa

09.01.2018 08:51

Izgleda da su neki naši oci počeli da vode i "zavode" reda u svetovnim poslovima, umesto da se pobrinu o duhovnim i još nekim za čega i služe.

Rule

09.01.2018 08:51

Sramota u sta se pojedini popovi upustaju.

dusan

09.01.2018 08:53

Svako ima pravo na svoje misljenje ali neka svako radi svoj posao..smatram da za sada vucic vodi dobru politiku sto se tice Kosova.

Ja

09.01.2018 08:54

Sta od ovoga nije istina, sem naravno da je Milov covek? Milovog Dedajica ne spominjete..Suvu istinu je covek naglas rekao!

Mile

09.01.2018 08:58

Ovo su Veliki praznici kada sva energija, pažnja i potreba Mitropolita Amfilotija treba da je usmerena ka Bogu i molitvi, a ne ka političkoj situaciji u Srbiji. Iz usta Artemija izlaze teške optužbe protiv čoveka, a treba da je usrdan i Bogu se moli za dobro čoveka. Ko tu onda svoj posao ne obavlja kako treba.

marax90

09.01.2018 09:11

Svestenik ima drugih stvari vaznijih od politike. Ovakve izjave bez dokaza mogu samo da izazovu mnoge provokacije.

danka

09.01.2018 09:11

Sramota treba da bude, svestenik ima drugih stvari vaznijih od politike.

aleksa_30

09.01.2018 09:11

nema potrebe za ovakvim nastupima svestenstva

Bana

09.01.2018 09:12

Amfilohije treba da se bavi svojim poslom, a ne politikom da se bavi.

Maja

09.01.2018 09:15

Ne vidim razlog da se jedan Vladika mesa u politiku jedne zemlje, ocigledno je da je radio po necijem nalogu cim je govorio tako gnusne stvari.

Miroslav

09.01.2018 09:17

Sramna izjava Amfilohija, bez obzira što se potencira da je to njegov lični stav a ne stav crkve

Maja

09.01.2018 09:17

Crkva treba da se moli i brine za duse, a drzavna vlast za zivote gradjana.

desa

09.01.2018 09:17

Problem je sto svako radi tudje poslove.

Vesna

09.01.2018 09:20

Sramota! Ovoj vlasti baš ništa nije sveto! Na taj način se obraćati visokom predstavniku naše SPC, to je bezobrazluk! A posebno čoveku koji toliko čini za srpstvo u Crnoj Gori, izložen višegodišnjem maltretiranju.

Goran NS

09.01.2018 09:39

@Vesna - Vesna zao mi je sto mnogo vas zivi u zabludi u vezi m. Amfilohija. Oduvek je bio rezimski covek i prokatolicki nastrojen koji godinama pokusava da nas ujedini sa Papom i Vatikanom. Vi svi nemate pojma sta je sve radio pokojnom patrijarhu Pavlu.

Kosmajac

09.01.2018 09:59

@Vesna - Ne treba dizati frku, treba pustiti svakoga da se bavi svojim poslom, Crkva da se bavi crkvenim pitanjima a drzava drzavnim.

Laki

09.01.2018 11:38

@Vesna - Sramota je to sto ti komentarises, Amfilohije se davno distancirao od SPC,bio je u sukobu i sa počivsim patrijarhom Pavlom, koji jedini bio neko koji nema mrlje u svojoj karijeri, i koji je bio postovan od svih, sto se tice Amfilogija, Grigorija, Kacavende ,Pahomija ,Jovana Šumadijskog uvek su bili sramota za svestenstvo i za SPC,

goga

09.01.2018 09:25

Ode aerodrom, "desnicai" pritiskaju predsenika, ni crkva nije zadovoljna, botovi brane cetvoronoske, mora EU da razume! Nije njemu lako!

Goran NS

09.01.2018 09:33

Amfilohije sprema odskocnu dasku za otcepljenje od SPC jer mu je oduzeta titula Arhijepiskopa Peckog koji se samom sebi dodelio, a oduzeo jos za vreme patrijarha Pavla. Veoma nezgodan i tezak covek.

Miša

09.01.2018 09:39

Da li je Amfilohije Milov vladika ne bih rekao, ali ove optužbe prema Aleksandru Vičići su besmisao besmisla.

srna

09.01.2018 09:40

On treba da se bavi crkvenim pitanjima, a ne politickim.

XXL

09.01.2018 09:40

Mitropolit vs Režim = ?

miša

09.01.2018 09:42

Da li je Amfilohije Milov vladika, to ne znam, ali su ove njegove optužbe prema Aleksandru Vučiću besmisao besmisla.

smm

10.01.2018 11:24

@miša - Milov vladika je raspop Dedajić, a SRPSKI vladika je Amfilohije. Mnogi ne razlikuju elementarbe stvaru..

Miro

09.01.2018 09:43

Da li je Amfilohije Milov vladika, to ne znam, ali su ove njegove optužbe prema Aleksandru Vučiću besmisao besmisla.

Aleksandra

09.01.2018 09:44

Tako ne moze da prica jedno svesteno lice, jednostavno mu ne prilici!

milan

09.01.2018 09:44

Dosta nam je što se sav zapadni svet okomio na nas a sad nas napade i Crna Gora.

Nikola

09.01.2018 09:45

Amfilohije nema prava da Vučića naziva izdajnikom, jer se vučić bori da zadrži Kosovo, a šta po tom pitanju radi Amfilohije? Napada Vučića.

dominus etics

09.01.2018 09:46

Procitajte Ustav iz dva razloga: 1.jer je normalno da znate najvisi pravni akt svoje zemlje 2.da biste videli da je ova rasprava bespredmetna jer Ustav garantuje sekularnost drzave i zasto onda uopste davati medijski prostor jednom svestenom licu koje se uplice u pitanja koja nisu njegova nadleznost?

Srbin

09.01.2018 09:49

Pazi kad pljuju crkvu.

Milos

09.01.2018 10:35

@Srbin - Bolje nek skine mantiju da ne sramoti crkvu.

Snežana

09.01.2018 09:56

Prejudicirati nečije postupke i osuditi ga unapred nije na mestu.

tvrdo jezgro

09.01.2018 09:57

Apel i na drzavu i na Crkvu da prestanu da se prepucavaju, ne prilici im kao institucijama, pogotovo Crkvi a i uvek ima onih koji ce se nasladiti ovakvim razmiricama medju Srbima i to iskoristiti protiv nas samih.

Aleksandar

09.01.2018 10:02

Trebao bi da se bavi crkvenim desavanjima a ne politickim.

miša, Miša i Miro

09.01.2018 10:06

"Da li je Amfilohije Milov vladika, to ne znam, ali su ove njegove optužbe prema Aleksandru Vučiću besmisao besmisla" 'Službo za širenje laži' - je li vas stid?

Molim da se objavi

09.01.2018 10:31

@miša, Miša i Miro - Da li ste poludeli, napadate SPC I njene vladike, mitropolita napadate, boze sacuvaj.

Ana

09.01.2018 10:10

Amfilohije neka gleda sta se radi po Crnoj Gori koja se otcepila bez nekog njegovog velikog protivljenja. Ova poruka koju je poslao je nesto sto treba da destabilizuje prilike u Srbiji a to ne sme da se dozvoli.

Ines

09.01.2018 10:21

Jos jedan dokaz da se ne moze svakome verovati ..Izdao si narod sa tom izjavom jos uvredio predsednika na sveti dan..

Milanko

09.01.2018 10:29

Amfilohije je bio jako ćutljiv u vreme otcepljenja Crnogorske crkve i Crne Gore, tada mu usta nisu bila puna brige za srpstvo. Tako da bi mu najbolje bilo i sada da ćuti i bavi se svojim biznis pravoslavljem.

Ceki

09.01.2018 11:00

@Milanko - A najtužnije je da ga sada opozicija citira, a ne tako davno je bio najomraženiji vladika od strane istih!

Branko

09.01.2018 10:30

To je bila politicka izjava i nema veze sa verom. A Amfilohije je poznat po tome da se mesa tamo gde mu nije mesto.

mala

09.01.2018 10:30

Ocigledno crnogorci imaju nekog problema pa resili da se poabave malo nasom politikom.

Vladdimir

09.01.2018 10:32

Predsednik je želeo dijalog o pitanju Kosova, i dobio ga je... Možda nije baš želeo ovakav dijalog, ali tražena forma je zadovoljena... S druge strane, svi stranački funkcioneri vladajuće većine svakoga dana nipodaštavaju Predsednikov apel i poziv na svedruštveni dijalog, jer svaku izjavu dočekaju “na nož” koristeći pro-vladine medije kako bi anatemisali sve sagovornike koji su se usudili da bilo šta na ovu temu kažu... Time će ga, zasigurno, ostaviti “samog u svojoj odluci”... Na ledini...

Joka

09.01.2018 10:36

Svako treba da vodi svoja posla.

Kaca

09.01.2018 10:41

Zašto se meša u unutrašnje pitanje Srbije o KiM, nije mi jasno?

Relja

09.01.2018 10:43

Stav Amfilohija nije u duhu naše crkve i svaki iskreni vernik će ga osuditi.

Nenad

09.01.2018 10:47

Najbolje bi bilo da se bavi svojim poslom i ne mesa u politiku.

Ivan

09.01.2018 10:49

Amfilohije je veliki provokator. I nije ovo izjavio bzv. Krije se iza ove izjave neki pakleni plan destabilizacije Srbije.

Dusko

09.01.2018 11:06

Amfilohijeva optuzba na Vucicev racun da ce izdati Kosovo i Metohiju verovatno je potpuna zamena teza, posto je poznato da je Amfilohije dobro unovcio svoje cutanje kada se Crna Gora odvajala od Srbije.

Mile

09.01.2018 11:08

On je sramota za crkvu.

Mirjevo

09.01.2018 11:15

Amfilohije treba da se bavi duhovnim pitanjima a ne političkim i nema prava da napada Vučića koji se snažno bori za KiM.

sonja

09.01.2018 11:31

Naši nesmeju da kažu ništa pa onda preko njega. To je zato što ih Vučić tera da plate porez.

Jana

09.01.2018 11:36

Ne treba nam tolika briga od strane g.Amfilohija od nje nam je samo gore.

GajbexG

09.01.2018 11:37

Nista ovo nije slucajno.

Joka

09.01.2018 12:09

Kako Milov vladika?

Dana

09.01.2018 12:13

To sto prica Amfilohije je vazno kao vest o Maci Diskreciji. Nema razlike.

VIKI MILIDRAG

09.01.2018 12:15

Mitropolit Amfilohije je veoma neuspešan sveštenik SPC, izgubio je Kosovo i Crnu Goru i prodao sebe, crkvu u narod .

Marija

09.01.2018 12:18

Sta god njih dvojica da urade nece nas podeliti u nasem jedninstvu da resimo problem KiM.

Filip

09.01.2018 12:23

Ovakvi izjavama narušava ugled crkve i vredja ne samo pojedinca već čitav narod.

ena

09.01.2018 12:25

Ovaj čovek definitivno ima loše i opasne namere!

Atomskimrav

09.01.2018 12:42

Ovo je velika sramota a jos veca je sto se mesa u politiku.

Leo

09.01.2018 12:46

Sramota je sta ovaj covek radi svome narodu i kakvu ljagu baca na predsednika Srbije.

dada

09.01.2018 12:52

Amfilohije da gleda svoja posla i ne mesa se u politiku.

Maja

09.01.2018 13:02

Verujem da će predsednik za par dana imati adekvatne odgovore na sumnje i optužbe mitropolita...

D

09.01.2018 13:12

Predsednik AV se nikada neće odreći KiM.

naja

09.01.2018 13:23

Ovo svrstava Amfilohija u politicara koji vodi kampanju protiv vlasti u Srbiji.

naja

09.01.2018 13:23

Ovo svrstava Amfilohija u politicara koji vodi kampanju protiv vlasti u Srbiji.

Sani

09.01.2018 13:23

Meša se gde mu nije mesto. Sramotno za jedno duhovno lice.

Palcica2015

09.01.2018 13:30

Vucic nikad nije izdao nas narod uvek je bio uz nas i mi smo mu zahvalni.

jana

09.01.2018 13:31

Sramota je sto se vladike mesaju u politiku i pricaju nesto o cemu nebi trebalo.

Aleksandar Janković

09.01.2018 13:35

Kao grom iz vedroga neba na sv. Savu, kada mu vreme nije.

pera

09.01.2018 13:49

Amfilohije je bio jako ćutljiv u vreme otcepljenja Crnogorske crkve i Crne Gore, tada mu usta nisu bila puna brige za srpstvo.

Anja

09.01.2018 14:36

Njegovo je da se bavi crkvom ne politikom.

goca

09.01.2018 14:39

Uzasno. Sram ga bili!

Dr Iva Ivci

09.01.2018 14:40

Ovo je provokacija...

Sanja

09.01.2018 14:43

Sramota za ponasanje svestenog lica.

kosta

09.01.2018 16:31

@Sanja - Sta li se krije ispod te anterije

MMilica

09.01.2018 14:49

Napad je najbolja odbrana!!!Amfilohije nezna kako d se odbrani pa uzvraca napadom na Vucica!Uzas!

Ivana

09.01.2018 15:30

Boze me sacuvaj

Baki

09.01.2018 16:03

Izdao je Amfilohije i Srbiju i Crnu Goru.

ana

09.01.2018 16:09

Covek provocira!

Čarnojević Arsenije

09.01.2018 16:29

Sramota za crkvu.

Seve

09.01.2018 16:34

Amfilohije je izgubio svaki rabos.

Mita

09.01.2018 16:56

Ovo su ozbiljne optuzbe za jedno svesteno lice.

Boris

09.01.2018 16:59

Koji model Mercedesa voza Amfilohija?

Orleanka

09.01.2018 17:06

Bravo za našeg patrijarha! Nisu svi crkveni velikodostojnici kao Amfilohije lažljivi i izdajnici!

Ana

09.01.2018 17:25

Možeš ti da popuješ u Crnoj Gori a ne kod nas! Sram te bilo!!!

asijnf

09.01.2018 17:31

Kakvo je ovo vreme doslo? Sta je spopalo ovog Amfilohija te se okomio na Vucica? Zar nema drugi crkveni posao? Sta se mesa u politiku. Ko ga huska protiv srpskog naroda? da ga vredja kao ida rusi ugled crkve.

vecna SPC

10.01.2018 18:33

A, novi jadikaji, vernici ste, sad dokazujete, a imate sansu da slusate rec SPC i svakog Srbina. Mitropolit je radio za vreme ratnih dejstava na podrucju KiM sve poslove, postoje dokazi a gde je bio peder i onaj jadni Julin, pa na sigurnom kod gazde ucili zanat kako se barata sa delom Srbije.

pocrnela Srbija

10.01.2018 20:21

I globalizam Svoje principe ima Ne smeta ako si truo iznutra Dok ne postanes neposlusan Makar jednu crnu tacku ima da ti nadju Do suda ipak ne sme da se gura Niko nije cist pod Suncem Najveci pljackas u lopove se razume Ni to nije dovoljno kad mu na put stanu Objasnice on sve nama sebi u bradu Ko zna, mozda ubedi i Boga P.S. A mozda Bog i ne sazna ako se ne objavi?

Pera Detlic

11.01.2018 15:39

Vi koji napadate Amfilohiju znajte da ste udarili na Rusiju...