VESIĆ ZA ALO! OTKRIO NEPOZNATE DETALJE IZ 1992. GODINE Miloševiću sam rekao sve u lice!

Goran Vesića, zamenika gradonačelnika Beograda, i Slobodana Vuksanovića, bivšeg ministra, sreli smo na promociji Vuksanovićeve knjige „Politika i ljudi”, a ekskluzivno za „Alo!” otkrili su kako je izgledao njihov susret s bivšim predsednikom Srbije Slobodanom Miloševićem i njegovom suprugom Mirom Marković.

Goran Vesić, Slobodan Vuksanović i Slobodan Milošević
Goran Vesić, Slobodan Vuksanović i Slobodan Milošević, Foto: Privatna arhiva

Dva studenta su se tog januarskog dana 1992. zaputili u Tolstojevu.

- Tada smo radili za list „Student” - Vuksanović je bio glavni i odgovorni urednik, ja njegov zamenik. Za taj list je tada pisao i Ivica Dačić, bilo nas je puno iz različitih stranaka, ali smo zajedno radili. Najpre sam radio intervju s Mirjanom Marković i po nagovoru Vuksanovića sam je pitao da li bi mogao da dobijem intervju od njenog supruga Slobodana Miloševića. Rekla mi je: „Zašto da ne”. Nakon nekoliko dana, pozvala me je njena sekretarica i kazala da dođemo na intervju s Miloševićem - prisetio se Vesić za naš list kako je došlo do tog susreta i dodao se intervju pretvorio u razgovor koji je trajao nekoliko sati.

 

- Vrata nam je otvorio Milošević, koga smo prekinuli u ručku. Rekao nam je: „Došli ste. Evo ja baš jedem neke sarmice” - kroz osmeh se priseća Vesić i dodaje da je razgovor bio prijatan.

- Mislio sam da mi je to prilika da mu kažem šta sve ne valja i da on to promeni. U nekoliko navrata smo ušli u raspravu oko nekih pitanja. Poštovao sam to što se nalazim kod predsednika države, ali sam smatrao da treba sve da kažem direktno - kazao je on i dodao da intervju ipak nisu uradili jer im Milošević nikad nije odgovorio na pitanja.

Goran Vesić i Slobodan Vuksanović
Goran Vesić i Slobodan Vuksanović, Foto: Alo / Dejan Briza

- Ostala nam je uspomena na taj sastanak. Mislim da je njemu bilo zanimljivo da čuje kako mi gledamo na politiku s obzirom na to da ga nismo podržavali.

Bivši ministar Slobodan Vuksanović je ovaj susret opisao u svojoj knjizi „Politika i ljudi”, a za „Alo!” je kazao da ga je zbog polemike koju je Vesić imao sa Miloševićem u nekoliko navrata oblio hladan znoj.

- Vesić je s tada sa Miloševićem vodio razgovor na ravnopravnoj osnovi, a imao je 24 godina. Nije skrivao da je član Glavnog odbora Demokratske stranke. Naravno, on je to radio na najvišem diplomatskom nivou, sve je bilo u finim belim rukavicama, ali ja nisam mogao da verujem da mi čoveku protiv koga demonstriramo sve to govorimo direktno u lice - priznao je Vuksanović.

Zezali smo Dačića i Perčevića

Goran Vesić je za „Alo!” kazao da su se Slobodan Vuksanović i on nakon susreta s Miloševićem, koji je tada bio lider SPS-a, mesecima šalili sa tadašnjim kolegom Ivicom Dačićem i Goranom Perčevićem.

- Kada smo se vratili u redakciju, tamo su bili Dačić i Perčević, koji su bili članovi SPS-a. Govorili smo im: „Kakvi ste vi članovi kada niste videli svog predsednika, a mi smo bili kod njega”.

 

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

 • Korisnik: Ljiki
  19/12/2018 - 15:05
  Mnoge stvari su ostale sakrivene od ociju i usiju javnosti
 • Korisnik: Loki
  19/12/2018 - 14:39
  Vesić je veoma sposoban
 • Korisnik: Mila
  19/12/2018 - 14:25
  Vesic je jos kao mlad pokazao volju i borbu za pravdom.
 • Korisnik: dejan
  19/12/2018 - 13:20
  Zanimljivi detalji!
 • Korisnik: ilija
  19/12/2018 - 13:19
  Samo iskreno i direktno!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi