"DRAGAN IMA SLABO PAMĆENJE" Mali podsetio Đilasa na propuste napravljene tokom boravka na vlasti, a onda pomenuo Komercijalnu banku i otkrio šta su sve zataškavali godinama!

Đilas je ranije danas ocenio da je prodaja Komercijalne banke štetna za Srbiju

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Alo!/Dejan Briza

Ministar finansija i član Predsedništva SNS Siniša Mali rekao je danas, reagujući na kritike predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Ðilasa o prodaji Komercijalne banke, da je ugovor kojim se predviđa prodaja te banke potpisan 2009. godine, za vreme Vlade Mirka Cvetkovića, kada je ministarka finansija bila članica DS Diana Dragutinović.

„Dragan Ðilas ili ima jako slabo pamćenje, ili je toliko bezobrazan, bahat i licemeran da se pravi da ne zna kada je doneta odluka o privatizaciji Komercijalne banke. Ovom izjavom on zapravo kritikuje svoju Demokratsku stranku i odluke njenih funkcionera. Podsetiću vas da je te godine i sam Dragan Ðilas učestvovao u vlasti, kao gradonačelnik Beograda. Ovo nije bila naša odluka, samo smo bili dovoljno sposobni da sprovedemo preuzete obaveze“, rekao je Mali.

On je dodao u saopštenju da država mora da poštuje ugovore sa međunarodnim finansijskim institucijama, nezavisno od toga ko je na vlasti.

„Iako ova vlast nije potpisnik tog ugovora, dovoljno smo odgovorni i znamo da treba da ga ispoštujemo. Ne bežimo od toga, kao što su to radili Ðilas i njemu slični. Isto tako nismo bežali ni onda kada smo grad Beograd i državu zatekli pred bankrotom. I tada smo morali da sređujemo ono što su nam oni ostavili - praznu kasu i propala javna preduzeća. Zato je Srbija danas stabilna zemlja“, zaključio je Mali.

Đilas je ranije danas ocenio da je prodaja Komercijalne banke štetna za Srbiju.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Maja
  03/06/2019 - 21:25
  Neka se Djilas osvrne na svoje propuste, a ne druge da kritikuje.
 • Korisnik: Vera
  03/06/2019 - 20:48
  Nikada takva katastrofalna politika je nezapamćena.
 • Korisnik: Rade
  03/06/2019 - 20:45
  Đilas je vodio katastrofalnu ekonomsku politiku.
 • Korisnik: Tanja
  03/06/2019 - 20:15
  Djilas se mnogo pravi naivan i ne seca se sta i kad su oni doneli koje odluke koje se sad moraju postovati
 • Korisnik: Goran
  03/06/2019 - 19:21
  Za vreme vladavine DS-a je uništen srpski bankarski sektor.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi