Aleksandar Vulin
screenshoot/RTS2
Aleksandar Vulin

screenshoot/RTS2

Aleksandar Vulin, Foto: screenshoot/RTS2

Izjava predsednika Nove stranke i narodnog poslanika Zorana Živkovića razbesnela je ministra vojnog Aleksandra Vulina, kojeg je i lično vređeo citirajući njegove navodne dijagnoze.

Maja Gojković dozvolila je Vulinu repliku, ali je nakon svega par sekundi bilo jasno da ministar planira da krene u totalni obračun sa Živkovićem. Stvari su se otele kontroli kada je izgovorio "On laže"...

Skupština Srbije

Tanjug

Skupština Srbije, Foto: Tanjug

- Ministre, molim vas - upozorila je Maja Gojković, ali je Vulin počeo da povisuje ton, vičući "On laže".

Usledila je tišina - Maja Gojković je pritisnula taster i isključila mikrofon Vulinu.

Zoran Živković

screenshoot/RTS2

Zoran Živković, Foto: screenshoot/RTS2

Ministar Vulin dobio je ponovo reč, i obrazložio svoje stavove. Ako se vratimo samo nekoliko minuta unazad kroz prenos Narodne skupštine, možemo da pronađemo i kremen koji je započeo požar, direktno u rukama Zorana Živkovića.

Naime, poslanik iz redova opozicije tvrdio je da se dezinfekcija bolnica vrši alkoholom. Osim što nije bio u pravu, naročito je istakao kako su "morali Rusi da dođu, pošto oni dezinfikuju vodkom umesto alkoholom". Dezinfekcija se inače vrši hemikalijom na bazi industrijske soli... ali to je izgleda nekako promaklo.

Aleksandar Vulin

screenshoot/RTS2

Aleksandar Vulin, Foto: screenshoot/RTS2

Živković je u jednom trenutku čak i vređao ministra Vulina, rekavši da je "pogrešno razumeo njegovu opasku u holu, on ili jedan od njegova tri pojavna oblika".

Govoreći na današnjoj sednici Narodne skupštine Republike Srbije ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je da je ponosan na sve što je Vojska Srbije uradila u borbi protiv koronavirusa. 

- Mi smo se sve vreme borili sa posledicama kovida i sve funkcioniše. Vojska Srbije imala je i obavezu da vodi računa o našem suverenitetu. Da naše nebo bude stalno zaštićeno, da naše granice budu čuvane i da se budno vodi računa da most u Kosovskoj Mitrovici ne postane odjedanput ono što ne sme da bude, da se ne upadne na sever. Da vodi računa da život nesmetano funkcioniše svakog sekunda - kazao je ministar odbrane.

- Imali smo i pitanja iz ove zgrade, zašto lete avioni Vojske Srbije, umesto da budemo zahvalni što ima ko da leti i što Vojska Srbije funkcioniše kako treba. Slušali smo ovde napade, ne na politiku, već na svoju državu - rekao je ministar Vulin i dodao da nije normalno napadati mere za koje znate da pomažu u očuvanju zdravlja nacije i istakao da je ponosan što će moći da govori onome što je uradio, za njega kao ministra odbrane, najbolji deo Srbije, a to je Vojska Srbije.

Komentari (2)

Aca

28.04.2020 15:18

kreten i jedan i drugi

Marija

28.04.2020 15:37

Brutalnost je nivo kulture kod pojedinih ljudi,Ali diplomatski i argumentavoani odgovori je vestina kod retkih ljudi u politici. Postujem sve koji umeju lepo odmereno i strucno da komuniciraju,