Savez za Srbiju
Alo! Vladimir Marković
Savez za Srbiju

Alo! Vladimir Marković

Savez za Srbiju , Foto: Alo! Vladimir Marković

U Đilasovom savezu traže krticu koja radi za Vučića! Kako „Alo!“ saznaje, zbog činjenice da protesti koje nedeljama organizuju ne daju očekivane rezultate, u Savezu za Srbiju Dragana Đilasa zavladala je velika nervoza, odnosi među liderima su ozbiljno narušeni, a ionako klimavo poverenje jednih u druge sada je potpuno poljuljano. Celokupna atmosfera, otkriva naš izvor, dovela je do toga da su počeli da veruju i da je među njima krtica koja radi za Aleksandra Vučića, a njih buši iznutra.

Pročitajte još:

- Sad su se mnogi uživeli u ulogu detektiva i pokušavaju da otkriju ko je to sklopio dil sa Vučićem i ko ih uništava. Saradnja te misteriozne osobe iz vrha SZS-a sa vrhom vlasti njima je glavni argument kojim opravdavaju fijasko koji im se dešava sa protestima, u koje oni ozbiljno ulažu i koji su im jedina politika - kaže naš izvor.

Zanimljivo je da je Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke, baš juče rekao da ima saznanja da su se neki lideri opozicije čuli sa Vučićem, ne precizirajući o kome se radi.

Preporučujemo i ovo:

- Kada imate na ulici toliko ljudi, ne možete ih zanemariti, morate da im izađete u susret. Lideri opozicije mogu da očekuju telefonske pozive Vučića, poziv na sastanak da se posavetuju kako da se izađe iz ovog ludila. Mislim da su neki razgovori već obavljeni, ali nemam dokaze za to. Nema tajnih dilova i pregovora s diktatorom - rekao je juče Vuk Jeremić.

Ubi ih nepoverenje

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da nema dilemu da su lideri Saveza za Srbiju izuzetno nepoverljivi jedni prema drugima upravo zato što se dosta dugo poznaju. - U koalicijama koje imaju mnogo lidera i mnogo ambicija, a nemaju neku centralnu figuru ili partiju koja bi bila stožer okupljanja, uvek ima mnogo nepoverenja, i to je sigurno sada slučaj u Savezu sa Srbiju - kazao je Anđelković.

Marko Ðurić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, reagovao je na te Jeremićeve reči, navodeći da je jasno da lider Narodne partije zapravo vapi za tim da mu se da neka funkcija i nešto novca, kako bi zadovoljio svoju sujetu i mogao da nastavi sa svojim luksuznim životnim navikama.

- Ali takvog dogovora neće biti, ne zato što on to ne želi, već zato što državotvorna Srpska napredna stranka ne pravi dilove sa ljudima njegovog kova - naglasio je Ðurić.

On je ocenio da je Jeremić „despot u pokušaju“, koji sebi pred ogledalom ponavlja da su za to što ima podršku na nivou statističke greške krivi narod, Vučić, sistem i sve drugo, samo ne on sam i ono što je uradio Srbiji u periodu dok je bio na vlasti, dužem od decenije.

- Kada su Jeremić i njegovi tadašnji i sadašnji saučesnici došli na vlast, naša zemlja je imala luku na Jadranu, imala je industriju i sačuvanu supstancu za početak privrednog oporavka, a kada su otišli, za sobom su ostavili samo pustoš - podsetio je Ðurić.

Boško nudio da radi za Vučića!

Da postoje opozicionari koji imaju želju da rade za Vučića, nije nikakva novost. „Alo!“ je juče objavio da je predsednik Dveri Boško Obradović pred parlamentarne izbore 2016. godine molio predsednika Srbije i lidera SNS-a da ga uzme za saradnika koji će imati zadatak da razbija i razjedinjuje opoziciju. To je za naš list ispričao Bratislav Jugović, bivši potpredsednik Pokreta socijalista iz Čačka i nekadašnji blizak prijatelj Boška Obradovića.