VUČIĆ EKSKLUZIVNO OTKRIO NOVE PODATKE O KORONA VIRUSU! Srbija na listi zemalja Evrope: Od čega da umru kad ih niko i ne testira?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas prikazu novih bespilotnih letilica CH-92A Vojske Srbije, na aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici gde je govorio i o testovima za Kovid-19

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/ Pink

Samo su Nemačka, Austrija, Švajcarska i Italija u Evropi testirali više od Srbije. Ne znam da li još neka Skandinavska zemlja. Srbija je testirala više nego cela bivša Jugosalvija plus Albanija.

Testirani građani u regionu

U Crnoj Gori je testirano 18.000 i to brzi testovi, jer oni nemaju ni laboratoriju, u Makedoniji 64.000 građana je testirano, BIH 97.000, u Hrvatskoj 82.000, Bugarskoj 147.000, Mađarskoj 281.000, a u Srbiji 428.000. 

- Od čega da umru kad ih niko i ne testira? - rekao je Vučićukazujući na mali broj urađenih testova u regionu.

Predsednik je rekao da se mnogo nervirao prethodnih dana zbog laži koje su iznošene u medijima po pitanju testova i broja testiranih građana.

- Naši lekari su obavili odličan posao, ali sam ja i dalje mnogo zabrinut. Životi ljudi su najbitniji, ali ako nas ovaj virus bude ovako mučio, ko zna šta će biti tokom leta. Mi sada pregovaramo o pravljenju još jedne bolnice, koja će biti privremena, nekih 30 godina, i koja će biti glavna za lečenje od korona virusa.

U Hrvatskoj je testiranje 215 evra testiranje, dok je kod nas 50 evra. Ako dođete sami i ako imate simptome, testiranje je za džabe.

- Nas su samo ti testovi koštali 50.000.000 evra, a imamo ih još 300.000 pa izračunajte koliko će da košta. Tu računam i cenu laboratorijskih analiza - rekao je predsednik.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Natasa81
  04/07/2020 - 17:38
  Ovaj virus svakodnevno odnosi zivote, svi se borimo protiv njega a neki su dokoni i izmasljaju lazi!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi