Demokrati preseo posao sa mlekom: Goran Ješić
Aleksandar Dimitrijević
Demokrati preseo posao sa mlekom: Goran Ješić

Aleksandar Dimitrijević

Demokrati preseo posao sa mlekom: Goran Ješić, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Prema podacima iz najnovijeg finansijskog izveštaja objavljenog na sajtu Agencije za privredne registre pre nekoliko dana, Ješićeva mlekara je u 2015. imala stalnu imovinu vrednu 6,48 miliona dinara, kao i obrtnu, vrednu 4,3 miliona dinara, dok je na zalihama bilo robe u vrednosti od 1,68 miliona dinara. No, u finansijskom izveštaju se navodi da je poslovni prihod mlekare u 2015. bio nula dinara. To je čudno s obzirom na činjenicu da je najmanje jedan kupac proizvoda Ješićeve mlekare poznat, i to ni manje ni više nego KC Vojvodine.

- Ovako deluje kao da im je Ješić poklanjao mleko i mlečne proizvode, iako su imali ugovor po kome ih je KC Vojvodine od njega otkupljivao. Šta je onda s tim novcem ako on nije proknjižen kao prihod kroz dokumentaciju mlekare?! - pita se sagovornik „Alo!“ dobro upućen u Ješićeve „poslove“.

Valjao mleko i jogurt u bolnici, a prihodi nula?!

Alo!

Valjao mleko i jogurt u bolnici, a prihodi nula?!, Foto: Alo!

No, ovo nije prva stvar koja ne štima u radu „Milk Republic“. Kako je „Alo!“ već ekskluzivno pisao, od samog početka postojao je niz neregularnosti, pa su im tako čak i dozvole za rad bile izdate pod čudnim okolnostima. Zbog toga je 1. aprila izvršena i vanredna inspekcijska kontrola, nakon koje je Uprava za veterinu konstatovala da se proizvodnja u objektima mlekare u Irmovu izvodi u katastrofalnim uslovima, uz brojne nepravilnosti.

Takođe, iako je upravo Ješić pre tri godine pokrenuo čuvenu aferu „aflatoksin“ optužujući domaće proizvođače mleka da truju građane mlekom sa nedozvoljenom količinom aflatoksina u svojim proizvodima, u njegovoj mlekari, po svemu sudeći, nije se uopšte vodilo računa o njegovom prisustvu! To je konstatovala veterinarska inspekcija. Zbog svega navedenog Uprava za veterinu je pokrenula postupak protiv službenika koji su izdali rešenje za rad Ješićeve mlekare. Četvoro službenika koji su odobrili rad „Milk Republic“ udaljeno je s posla i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak zbog neregularno izdatog rešenja.

Ni firma „Fruit Republic“, koja se bavi proizvodnjom džema, ajvara i slatkog, a koja je u vlasništvu Ješićeve supruge Ružice, ne radi najsjajnije.

Konkuriše za centarfora Partizana: Bislimi

Nenad Mihajlović

Bislimi, Foto: Nenad Mihajlović

 

Bislimi ga optužio da je drpio pare DS-u!

Od septembra 2015. Ješić, inače bivši potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vlasnik je 45 odsto udela u mlekari „Milk Republic“ u Kisaču, u selu Irmovo, dok je suvlasnik sa istim udelom ujak Amira Bislimija, inače direktora Demokratske stranke. Upravo su se njih dvojica posvađala oko love, jer je Bislimi optužio Ješića da je iz kase DS-a maznuo oko 60.000 evra.

Komentari (6)

branko1

07.07.2016 21:36

Sve lopurde,bitange,prevarantempo hitnom postutku u Zabelu.Nikakvi komentari nisu potrebni

Škripilo

07.07.2016 23:20

Ima li iko posten u ovoj politickoj farmi? Svi kradu, a narod placa li placa. Da li ce doci vreme da ovi bahati politicari odgovaraju za ociglednu kradju i nezakonit rad? Ili oni su zasticeni, sto god pogrese platice narod: smanjivanjem plata , penzija, ili povecanjem dazbina, ili na kraju pojeo vuk magarca.Ako obican goljo (bednik) posece nezakonito drvo u sumi negine mu robija, a ove politicke njuske kradu li kradu. Zanima me , sta rade sa tolikim parama? Dokle ide ljudska svest?

!

08.07.2016 06:08

Otvaraju se polako fijoke i u Indjiji. Tek tamo haosa.

SREMAC

08.07.2016 15:38

Pozdravlja ga dr. Vasa direktor DZ Inđija i pita šta će ako ga budu ispitivalči za silne pare oko izgradnje DZ koji je gradio Vasin kum i Novog Sada a pare donirali iz pokrajine uz poneku provizijicu ..... da su ovi na vlasti pametni pa da idu do kraja ... ALA BI SE OVAJ NAROD ČUDI LOPOLUCIMA ZA GINISA !!!!

sale988

08.07.2016 15:41

PITANJE ZA TUŽILAŠTVO .... KAKO JE JEŠIĆ DAVAO PLATU BRATI IZ BUDŽETA OPŠTINE DOK JE SLUŽIO VOJNI ROK KAO CIVIL U OPŠTINI ... ILI JOŠ BOLJE KAKO KOMUNALAC KUPUJE SVE CVEĆE ZA POTREBE INĐIJE PREKO JEŠIĆEVE FIRME ... ili KAKO SE PLAĆAJU FUDBALERI SA FIKTIVNIH RAČUNA JAVNIH PREDUZEĆE INĐIJE ????

mile

09.07.2016 10:53

Ovo nije nista krenite od 2000god. Od renovoviranja KC-a,kanalizacije,otimanja zemlje od seljacke zadruge as Sreckom lopovom,Curuvijom,Sudzumom I ostalima I prodaju zemlje za koju je Srecko lopov duo pozajmicu od 20000evra I taj potez od pruge do krivine prodali su za 36.000.000evra.Gde je zgrada vodovada I kanalizacije gde je sad Roda-Idea, oteo je I prodao tu lokaciju, a komunalac poslao kod Mk komerca da placa zakup u Maradiku 5000evra mesecno.As Letacom je unakazio Indjiji kod izgradnje kana