Miroljub Jevtić, v.d. Železnice Srbije
Tanjug
Miroljub Jevtić, v.d. Železnice Srbije

Tanjug

Miroljub Jevtić, v.d. Železnice Srbije , Foto: Tanjug

U Tužilaštvu za organizovani kriminal saslušan je direktor JP "Infrastruktura železnice" Miroljub Jevtić! Kako se saznaje, Jevtić koji je juče odmah posle hapšenja priznao delo za koje je osumnjičen, danas je u tužilaštvu promenio iskaz tvrdeći da nije primio mito od 10.000 evra, već da je taj novac pozajmio?!? Prema saznanjima krajnje je čudan postupak tužilaštva koje je osumnjičenog Jevtića saslušalo tek 24 sata nakon hapšenja i uz to nije tražilo uvid u spise policije koja ima sve dokaze o počinjenom krivičnom delu.

Jevtić je, prema saznanjima, u formalnom i neformalnom delu razgovora govorio potpuno kontradiktorne stvari.

On je juče, odmah nakon hapšenja, u neformalnom razgovoru sa policijom priznao delo koje mu se stavlja na teret i tom prilikom izneo sve detalje.

Jevtić je policiji, prema rečima izvora, otkrio s kim je sve kontaktirao i sa kim se sastajao i dogovarao.

On je tokom neformalnog razgovora, ističe izvor, pomenuo i biznismena Vladimira Atanackovića, s kojim je, kako je rekao, svakodnevno bio u kontaktu i od njega dobijao savete kome da daje poslove, preko kojih posrednika i kod kojih osiguranja da sklapa ugovore...

Kako dodaje izvor iz istrage, Jevtić je policiji rekao da su on, Atanacković i posrednici zauzvrat dobijali mito, ali da je on od svih dobijao najmanje.

Koviljka Lončar i Zorana Mihajlović

promo

Koviljka Lončar i Zorana Mihajlović, Foto: promo

Uprkos tome, kako se saznaje, tužilaštvo se u vezi sa ovim slučajem ponašalo veoma čudno, budući da osumnjičeni Jevtić nije saslušan nekoliko sati posle hapšenja, nego tek sledećeg dana.

Takođe je krajnje čudno, da prilikom saslušanja osumnjičenog tužilaštvo nije tražilo uvid u spise policije koja je o ovom slučaju prikupila gotovo sve dokaze.

Kao epilog svega pomenutog, Jevtić je prema našim saznanjima izjavio u tužilaštvu da nije primio mito, već da je novac sa kojim je uhapšen uzeo kao pozajmicu.

Pored Jeftića, juče su u ovom slučaju uhapšeni Dragoslav Burzanović, član Nadzornog odbora Privrednog društva „Ratko Mitrović“ iz Novog Sada, i dvojica advokata iz tog grada - Zoran Stojanović i Vladislav Kostić.

Oni su uhapšeni po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da je Jeftić primio mito od 10.000 evra preko posrednika Burzanvića u službenim prostorijama.

Tužilaštvo je juče saopštilo da su advokati od strane Jeftića neosnovano i nepotrebno angažovani na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP „Infrastruktura železnice“ po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jeftiću.

Nakon saslušanja tužilaštvo će odlučiti o daljim koracima u ovoj istrazi i da li će tražiti da se osumnjičenima odredi pritvor.