Vuk Jeremić
Profimedia
Vuk Jeremić

Profimedia

Vuk Jeremić, Foto: Profimedia

Direktorku Studija B treba da "proguta mrak", prema organizatorima protesta, zato što je posle 10 godina otvorila vrata predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Ovim pretnjama Đilasove i Jeremićeve pristalice veoma slikovito pokazuju kako bi se razračunavali sa ženama i novinarima čije izveštavanje nije po njihovom ukusu.

Unija žena Opštinskog odbora SNS Novi Beograd poziva i nadležne organe da reaguju i u ovakvim situacijama - jer oni koji prete Tatjani Vojtehovski, Ivanu Ivanoviću i drugim medijskim radnicima Đilasa i Jeremića budu uhapšeni odmah, što jeste dobro, ali oni koji prete Ani Brnabić, Maji Gojković, Ivani Vučićević, Barbari Životić, Dijani Hrkalović i mnogim drugim slobodno mislećim ženama - ne budu.

Srpska udruženja novinara ne reaguju. NUNS, UNS, NDNV i ostala medijska udruženja ne staju u zaštitu svoje koleginice Ivane Vučićević.
Izostankom reakcije pokazuju da je dozvoljeno pretiti svakoj ženi koja ne misli isto kao Đilas, Jeremić i Obradović.

A organizatori protesta bi mogli da prestanu da se lažno predstavljaju. Mogli bi da kao druge političke partije - izađu na izbore i pokažu svoju veličinu. Ali njih to ne zanima. Njihov način dolaska na vlast je oproban - samo na ulici. Samo što ovoga puta to narod vidi i ne prihvata.