Aleksandar Vučić
EPA / Andrej Cukić
Aleksandar Vučić

EPA / Andrej Cukić

Aleksandar Vučić, Foto: EPA / Andrej Cukić

- Kad vodite politiku koju mora da vodi Republika Srbija imajući u vidu situaciju i sve moguće pritiske sa kojima se suočavamo sa različitih strana, posebno od onih koji traže od Srbije normalizaciju odnosa ili priznanje, kad imate takvu situaciju i nalazite se u zemlji koja je mala a geografski se nalazi na raskršću, onda morate da vodite politiku u kojoj ćete da čuvate mir i stabilnost i da se ne zamerate nikome, što je nemoguće, a kad se zamerate da gledate da se zamerate svima podjednako - istakao je Vučić.

Aleksandar Vučić, Donald Tramp

Tanjug / AP

Aleksandar Vučić, Donald Tramp, Foto: Tanjug / AP

- Srdačno sam razgovarao sa predsednikom Trampom i verujem da to neće biti poslednji put. De fakto, Nikson je poslednji američki predsednik koji je bio u poseti zvanično, Karter je bio veoma kratko, tako da verujem da će Tramp biti sledeći američki predsednik koji će posetiti Srbiju.

Što se Kosova tiče, dodaje da je to sporovozan proces.

- Ja ne mislim da smo blizu bilo kakvog rešenja ali mislim da nemamo pravo da ostavljamo našoj deci rešenje za budućnost da nam ne bi ni srpska, ni albanska deca ginula u budućnosti. Mislim da su ovi sporazumi strahovito važni da bismo sačuvali mir i da bismo jednom zauvek u nekom trenutku mogli da rešimo naše probleme i da ostavimo budućnost da bude potpuno čista za našu decu.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

Slavica

22.09.2020 19:50

Srbija je konacno povratila autoritet u regionu imamo nekog ko nas predstavlja svuda u svetu.

dmatas16

23.09.2020 10:34

@Slavica - A kad se zamerate da gledate da se zamerate svima podjednako,ili dobiješ NOVIČOK.