Novica Tončev
Alo!/Petar Marković
Novica Tončev

Alo!/Petar Marković

Novica Tončev, Foto: Alo!/Petar Marković

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i članica predsedništva SNS-a, ocenila je kao „u najmanju ruku nekorektnom” izjavu Ivice Dačića, lidera SPS-a, o predsedniku Aleksandru Vučiću i SNS-u da on podržava Vučićevu politiku možda i više nego neki iz njegove stranke.

U odbranu lidera socijalista ustao je Novica Tončev, potpredsednik SPS-a, koji je Mihajlovićevu optužio da spletkama pokušava da napravi raskol između Dačića i Vučića.

Zorana Mihajlović

Alo/Marko Metlaš

Zorana Mihajlović, Foto: Alo/Marko Metlaš

Naime, Mihajlovićeva je kazala da Dačić umesto o SNS-u treba više da brine svojoj partiji.

- Dačiću, ne sekiraj se i ne brini za našu stranku, jer ima toliko ljudi u SNS-u koji su stali uz Vučića i njegovu politiku o najznačajnijem pitanju - postizanju kompromisa o Kosovu - rekla je ona i dodala da snaga Vučića nije samo u tome što ga podržava SNS, već što ima ogromnu podršku građana.

- Ne očekujem ovakve poruke od onih koji su deo naše koalicije, upravo zahvaljujući podršci koju ima Vučić - zaključila je Mihajlovićeva.

U odbranu predsednika SPS-a juče je ustao potpredsednik te stranke Novica Tončev koji je kazao da je izjava Mihajlovićeve tipično spletkarenje, zamena teze i skretanje pažnje javnosti sa glavne teme.

- A tema je to što ona danima ne sme da odgovori na pitanje Darka Glišića, predsednika IO SNS-a, kako se za kratko vreme obogatila i da li koketira sa Đilasom i Jeremićem. Šta ona sada pokušava? Da spletkama napravi veštački jaz i raskol između Vučića i Dačića, dok se oni zajedničkim snagama bore za Srbe na Kosovu i pišu istoriju. Nije Zorana stavila svoju glavu na panj, nego lideri SNS-a i SPS-a koji rizikuju svoje političke karijere, pa čak i svoje živote. Šta ona tu rizikuje? Da pokvari šminku i maskaru? Pa, ako je okrenula leđa Labusu i Dinkiću, ko kaže da neće sutra prodati i Vučića? Zato da ostavi Dačića na miru, a da mi čujemo odgovor na pitanje gospodina Glišića, ok’le lova? - poručio je Tončev za „Alo!”.

Dačić: Ne znam što se Zorana javlja!

- Ne znam zašto se ona prepoznala u mojoj izjavi, ja je nisam ni spomenuo. Uostalom, to isto su rekli i Vučić, i Nebojša Stefanović, i Darko Glišić, pa što ne reaguje na njihove izjave - naveo je Dačić za naš list.

Ivica Dačić

Alo!/Marko Metlaš

Ivica Dačić, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Podsetimo, Dačić je kazao da njega i Vučića vezuje politika, za koju se „srčano zalaže, možda više i od mnogih iz njegove partije”.

- Ako mi izađemo iz Vlade, ko će da ga brani? - pitao je Dačić.

Ružić: Zdušno podržavam Dačića

Branko Ružić, ministar i potpredsednik SPS-a, komentarišući izjavu Zorane Mihajlović, kazao je da on zdušno podržava Dačića, ali i stratešku saradnju SPS-a i SNS-a.

- Izjavu i javne nastupe predsednika SPS-a uvek zdušno podržavam, kao i stratešku saradnju SPS-a i SNS-a, te državotvornost predsednika Vučića i Dačića. Nijansama se zaista ne bavim - kazao je on za „Alo!”.

Komentari (3)

Dora

17.08.2018 08:52

Sve moj do mojega,nadam se da ću doživeti dan kada će biti iza rešetaka,i odgovarati za sva nedela.Naravno,i oduzeta im sva imovina stečena nelegalno pljačkom

???

17.08.2018 09:11

Sve moja do moga!

BobanG17

17.08.2018 21:58

Niti je bila Dinkićeva niti je Vučićeva..... a tu je jer....... Izrael je ozbiljna država.....