Iz Vlade lete četiri ministra!

Jelena Đondović - Damira Ramadani | vesti 2018-03-06 17:00:08 2018-03-06 17:00:08

Beograd dobija gradonačelnika, Srbija rekonstruisanu Vladu!

Alo/Vladimir Marković

U Vladi Srbije uskoro će se naći četiri nova lica jer premijerka Ana Brnabić sprema rekonstrukciju u kojoj će čak četiri resorna ministra biti zamenjena, ekskluzivno saznaje „Alo!“ od dobro obaveštenih izvora.

Posebno je interesantno to što ćemo imena novih četvoro članova Vlade Srbije najverovatnije saznati u isto vreme kada će nam biti saopšteno ime novog gradonačelnika Beograda.

Dačić: Nisam protiv rekonstrukcije, još nije bilo reči o tome

“Nije bilo reči o rekonstrukciji vlade, bar ne sa mnom. Uostalom, to je pitanje za premijerku ili pre svega za predsednika Srbije i najveće stranke", rekao je Dačić.

Na pitanje da li postoji mogućnost objedinjavanja ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija, rekao je:

"A, to ko će biti na konkretnim mestima, naravno, ničija ministarska fotelja nije večna i ako vi mislite da ću ja da kritikujem Jadranku (Joksimović), sigurno neću, ona dobro radi svoj posao i sigurno bi bila dobar ministar spoljnih poslova”, rekao je Dačić novinarima.

- Odavno se šuška da se sprema rekonstrukcija Vlade, a sada je taj scenario izvestan. Dva ministra će se najverovatnije sama povući, i to iz privatnih razloga, dok će dvoje ministara biti smenjeno zbog loših rezultata rada - navodi naš dobro obavešten izvor blizak vrhu vladajuće partije.

O rekonstrukciji Vlade početkom januara je u intervjuu za „Alo!” govorila i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja tada nije isključila mogućnost da će do rekonstrukcije uskoro doći.

- Svi, uključujući i mene kao šefa tima, uvek treba da znaju da odgovornost za rezultate nikada ne prestaje i da je rekonstrukcija Vlade realnost koja uvek može da se desi - rekla je tada Brnabićeva.

Ona je i ranije najavljivala rekonstrukciju, a ministri na to nisu blagonaklono gledali, i neki su to otvoreno priznali.

Brnabićeva je krajem prošle godine rekla je da će biti smena u Vladi ako izostanu rezultati, a ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović za „Alo!” je poručila da je mandat dobila od stranke kojoj pripada i da ako izostanu rezultati u više oblasti treba svi da snose odgovornost, pa i sama premijerka.

- Ja svoj posao radim odgovorno i predano, a mandat sam dobila od stranke kojoj pripadam, a koja je ubedljivo pobedila na parlamentarnim izborima. Ako izostanu rezultati u više oblasti, onda svi snosimo odgovornost, uključujući i premijerku kao prvu među jednakima - rekla je tada za „Alo!” Joksimovićeva.

Inače, Srbija je novu vladu dobila 29. juna 2017. godine, kada su ministri i premijerka položili zakletve u Skupštini Srbije.

Irena Vujović prvi favorit za gradonačelnika

Irena Vujović, predsednica opštine Savski venac, favorit je za novog gradonačelnika Beograda prema kvotama kladionica, koje su za minule izbore sa skoro stoprocentnom tačnošću predvidele razliku u broju glasova datih SNS-u i listi koju je predvodio Dragan Ðilas. Kvota na Vujovićevu iznosi 2,4, odmah iza nje je sadašnji gradonačelnik Siniša Mali sa 2,6, a slede Goran Vesić i Zoran Radojičić sa po 4,0, Aja Jung sa 7,0 i Aleksandar Antić sa kvotom 10.

 

 

Expand player
Pogledajte više