REČI ODJEKUJU REGIONOM Dačić uživo u programu poslao poruku Crnogorcima!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbiju ne zanima hegemonija nad Crnom Gorom i da to nije deo razmišljanja Srbije.

Ivica Dačić
Ivica Dačić, Foto: Printscreen / TV Prva

- Crna Gora sebi daje veći istorijski značaj. Niko ovde ne leže i ne budi se sa pitanjem zašto Crna Gora ode. Suštinsko pitanje je da li će Srbi i Crnogorci da sarađuju ili će se sukobljavati - rekao je Dačić za televiziju Prva.

On je poručio da ponašanje Crne Gore vodi u sukobe.

Komentarišući odluku da Crna Gora otvori granice za pojedine zemlje, među kojima nije Srbija, Dačić je rekao da će ove godine tamo biti manje turista iz Srbije, a na pitanje da li je njegova preporuka da se ide u Crnu Goru, u smislu da li je bezbedno, Dačić je rekao da za sada nema takvih ocena.

Upitan o odluci da "Montenegro erlajns" ne može da sleti na beogradski aerodrom, Dačić je rekao da to nije pitanje spoljne politike.

- To nema veze sa političkom odlukom. Ako naša avio kompanija ne može da leti tamo, naravno da se uvode recipročne mere - rekao je Dačić i dodao da bi recipročne mere bile kada bi Srbija zabranila ulazak građanima Crne Gore.

Ivica Dačić
Ivica Dačić, Foto: Printscreen / TV Prva

On je dodao da bi voleo da ostane ovakvo stanje sa crnogorskom granicom - "da se naši malo opamete".

Dačić je ponovio da su se funkcioneri Crne Gore školovali u Srbiji i kazao da ih je "Srbija školovala", a da su sve uradili protiv Srbije - odnosno priznali nezavisnost Kosova.

- Vas možda ne bilo briga kada Svazilend prizna Kosovo, ali kada Crna Gora to uradi to je udar na zajedničku borbu koju smo imali - rekao je Dačić.

Upitan da li Srbija može da zaštiti svetinje Srpske pravoslavne crkve (SPC) na teritoriji Crne Gore, Dačić je rekao da ne može, ali da pruža pomoć srpskom narodu i SPC.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi