Špijunaža, BIA, GRU
Printscreen
Špijunaža, BIA, GRU

Printscreen

Špijunaža, BIA, GRU, Foto: Printscreen

* U špijunsku aferu koja proteklih dana potresa domaću i međunarodnu javnost uključena je i hrvatska služba

* Iza svega, stoji NATO, koji ima nameru da naruši odnose Beograda i Moskve

* Konačni cilj je zapravo da se poljulja vojna neutralnost Srbije

U špijunsku aferu koja proteklih dana potresa domaću i međunarodnu javnost uključena je i hrvatska služba, koja se, kako se sumnja, dokopala i nekih srpskih tajnih dokumenata. Iza svega, tvrde sagovornici, stoji NATO, koji ima nameru da naruši odnose Beograda i Moskve, a konačni cilj je zapravo da se poljulja vojna neutralnost Srbije!

Nije odgovorio direktno, ali nam je jasno stavio do znanja ko je pustio snimak ruskog špijuna

AUTOR: Alo.rs/Prva/Srbin.info/A.M. DATUM I VREME: 22.11.2019.

 

Snimak primopredaje dokumenata u Zemunu snimila je hrvatska tajna služba, ukazuju saznanja iz istrage. Plan je, međutim, osujećen i predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da nas je ceo slučaj učvrstio u odluci da nećemo ni u jedan vojni savez, kao i da nećemo menjati politiku prema Rusiji. Afera je izbila 17. novembra objavljivanjem snimka koji je nastao pre godinu dana, a na kojem potpukovnik Vojske Srbije Z. K. prima novac od agenta ruske vojne obaveštajne službe GRU Georgija Klebana.

Špijunaža, BIA, GRU

Printscreen

Špijunaža, BIA, GRU, Foto: Printscreen

 

- Snimak su verovatno napravili hrvatski agenti i plasirali svojim kanalima u javnost. Osnovano se sumnja da su hrvatski agenti pratili tu primopredaju, što su s veće udaljenosti uočili i pripadnici naših službi koji su bili na licu mesta. Hrvati su to snimili jer im je Z.K. kako se pretpostavlja, otkrio da komunicira i s Rusima, pa su ga pratili. Sumnja se i da im je on ranije davao poverljiva dokumenta i podatke, navodi izvor.

PROČITAJTE OBAVEZNO:

 

Inače, naše službe su Z.K. počele da obrađuju 2012. zbog veza sa hrvatskim obaveštajcima i pristupa dokumentima vezanim za događaje tokom rata u Hrvatskoj, a 2017. uočen je niz kontakata sa ruskom službom. Kao takav, danas penzionisani potpukovnik je, kako objašnjavaju upućeni, bio idealan za ovu akciju.

BONUS VIDEO: Vučić o tome ko ruši srpske oružare