HRVAT PRIZNAO: Da je Nikola Tesla 1941. bio u Lici, ubil bi ga i BACILI U JAMU!

Jelena Đondović | vesti 2018-07-11 16:47:01 2018-07-11 16:47:01

Krešo Beljak, predsednik Hrvatske seljačke stranke, bez pardona je rekao da bi Hrvati našeg najpoznatijeg naučnika Nikolu Teslu, koga sada svojataju, ubili i bacili u jamu da je 1941. godine bio u Lici!

RAS

 - Pre „čerupanja“ čiji je, više naš ili više njihov, bilo bi dobro znati da je sve genijalne stvari ipak izumeo u Americi. Da je ostao u Lici, proučavao bi verovatno tek elektricitet ovčje vune ili bi ga 1941. bacili u neku jamu - napisao je on komentarišući tekst o Tesli u kojem se govori o godišnjici njegovog rođenja.

Vojislav Šešelj, šef Srpske radikalne stranke, kaže da je konačno jedan Hrvat rekao istinu.

 - Pa taj Hrvat, za promenu, kaže istinu, naravno da bi Teslu bacili u jamu, ne bi trepnuli. Sada Hrvati Teslu mrtvog svojataju, tvrde da je bio Hrvat, da je njihov, a da je ostao u Lici, živ pretekao od njih sigurno ne bi - komentariše Šešelj.

Savo Štrbac, predsednik Dokumentaciono-informacionog centra „Veritas“, kaže da se Hrvati diče Teslom samo kada od toga mogu imati koristi.

- A ako bi kojim slučajem pretekao 1941. ili 1945, onda bi ga ubili 1991, siguran sam. Ono što nije pobijeno ili proterano iz njegove porodice u toku Drugog svetskog rata, stradalo je u ratu devedesetih. Danas u njegovom rodnom Smiljanu nema ljudi sa prezimenom Tesla. Pošto je on umro, u Gospiću mu je na najlepšem trgu podignut spomenik, i prvo što su Hrvati uradili kasnije bilo je rušenje tog spomenika, danas je tamo parking, srušili su i njegovu rodnu kuću u Smiljanu. Oni su sad pred ulazak u EU obnovili spomenik, a kad su slavili prijem u EU, rekli su da kao miraz unose veliko bogatstvo - Nikolu Teslu - kaže Štrbac.

Rekao je pravu istinu

Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona, kaže da je Krešimir Beljak, predsednik Hrvatske seljačke stranke, imao toliko časti da kaže istinu da bi veliki naučnik Nikola Tesla, da je ostao u Lici, za vreme zloglasne Nezavisne Države Hrvatske bio bačen u neku od velebitskih jama.

- U te jame bačen je veliki broj Teslinih sunarodnika samo zato što su bili Srbi. Pomirenje se može graditi samo na istini, da je NDH bila zločinačka tvorevina. Hrvatski narod i njegove institucije još nisu spremni da javno osude genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima i da u tom pravcu preduzmu niz mera i aktivnosti - kaže Linta za „Alo!“.

Expand player
Pogledajte više