Haradinaj morao da donese NEOČEKIVANU ODLUKU! Šiptari će poludeti!

Koha/Alo.rs/M.Ž. | vesti 2018-12-05 12:38:03 2018-12-05 12:38:03

Reagovao na zahtev bahatog albanskog gradonačelnika

Alo!/Ognjen Radošević

Lažni premijer takozvanog Kosova Ramuš Haradinaj odbio je zahtev bahatog gradonačelnika južne Kosovske Mitrovice, koji već neko vreme traži ujedinjenje severnog i južnog dela ovog grada na Kosovu i Metohiji.

Međutim, na to je reagovao Haradinaj koji je rekao da jedna opština ne može doneti odluku o sudbini druge. Kako je kazao, "to je njihova volja i želja, a od institucija potom zavisi šta se radi s njima".

Pročitajte još:

 

- Imamo mnogo zahteva, ali ne možemo svaki od njih da realizujemo. Svaka opština, na primer Dečani, nema ovlaščenja da donosi odluke o opštini Junik - rekao je on juče, nakon sednice kosovske vlade.

Gradonačelnik južne Mitrovice najpre je pre nekoliko dana rekao da je zahtev za ujedinjenje južne i severne Mitrovice uputio vladi Kosova, istakavši da grad Mitrovica treba da bude jedna opština "onako kako je uvek bilo". Razume se, on bi bio na njenom čelu.

 

Isto je ponovio i juče, kada je zatražio da se njegov zahtev prosledi kosovskom parlamentu, kako bi se izmenio zakon a dva dela ovog grada spojila u jedan.

Expand player
Pogledajte više