Uroš Blažić
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Uroš Blažić (21) tereti se da je 4. maja, oko 21.40 časova, u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, pucajući iz automatske puške i pištolja, ubio devetoro mladih ljudi, od kojih je dvoje bilo maloletno. Zverski čin je hteo da nastavi, pokušavši da liši života još 20 ljudi, od kojih je ranio njih 12.  

Svoj krvavi pir započeo je u selu Donja Dubona nadomak Mladenovca, otvorivši vatru na mladog policajca Milana Panića (22), kojeg je i usmrtio na licu mesta. Naime, pre stravičnog ubistva Milan je zajedno sa svojom sestrom Kristinom Panić (19) sedeo na klupici u školskom dvorištu, ne sluteći da će zajedno sa sestrom tog momenta biti likvidiran. 

Uroš Blažić je bio uhapšen u naselju Šepšin kada su ga opkolile jake policijske snage. Ubica je u tužilaštvu priznao krivično delo i dao je detaljan iskaz.

Kako je naveo, on se u selu ni sa kim nije prisno družio, nije izlazio po kafanama i kafićima, a povremeno je voleo da igra fudbal sa drugovima. Naveo je da je čak igrao fudbal sa nekima od ubijenih i da je imao površne kontakte sa mladićima koje je ubio u Malom Orašju. Blažić je takođe tvrdio i da je bio "žrtva zlostavljanja", kako se celo selo okrenulo protiv njega što je jedan od razloga koji su ga naveli na ovakav jedan nezapamćen masakr na teritoriji Srbije. 

BLAŽIĆ ZAPUCAO NA MOMKE KOJI SU SLAVILI ĐURĐEVDAN, DEVOJKU HTEO DA RAZNESE

Društvene mreže

 

"Ljubomorni su bili na nas, vozim skupa kola, šetam lepe devojke!"

- Mislim da sam se sa jednim od lica za koje ste mi pročitali da je mrtav vozio na mom motoru prošle godine. Ja se nisam družio ni sa kim iz Malog Orašja, nisam odlazio kod bilo koga ko živi u tom selu. Uopšteno gledano, nisam imao lepo mišljenje o meštanima, ali ni oni nisu imali dobro miljenje o meni i mojoj porodici. Mislim da su bili ljubomorni na mog oca, majku, na mene, zato što se družim sa poznatim ličnostima koje su bile u rijaliti programima, zbog toga što vozim motor, dobra kola, zbog prisustva lepih devojaka i slično. Ja sam u njihovom ponašanju osećao podsmeh - rekao je Blažić hladnokrvno u tužilaštvu. 

Tvrdio je da ga svi mrze zato što je, kako kaže, "bolji od svih". Do sad nije pokazivao žaljenje ili kajanje zbog svojih nedela. 

- Tog dana jesam jer sam u poslepodnevnim satima svratio u školsko dvorište u Duboni. Bio sam kod male kapije, a bilo je neko društvo i čuo sam da pričaju loše o meni, odnosno o mom ocu - da je kriminalac! Tada sam na tom mestu bio "mercedesom", koji se vodi na mog oca Radišu Blažića. Sa tog mesta ja sam odmah otišao kući i uzeo sam automatsku pušku, pištolj, bombe i municiju. Napunio sam, ne mogu da se setim svih detalja, mislim tri okvira za automatsku pušku i dva za pištolj. Na umu mi je bio bes, pitao sam se što je to mene Bog prokleo da ne mogu da živim mirno, da imam spokoj i da dokažem svim ljudima da ubuduće ne mogu više tako sa mnom i sa mojom porodicom - rekao je Blažić bez ikakvog osećaja krivice. 

blažić

Foto: MUP/Printscreen

 

Zapucao na momke koji su proslavljali Đurđevdan, a trudnicu hteo kašikarom da raznese!

U momentu krvoprolića kako tvrdi Blažić "zacrnelo mu se pred očima". Toliko čak da je pucao na mladiće koji su tog četvrtog maja ranije slavili Đurđevdan zbog predstojećih dana žalosti zbog masovnog ubistva u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Nakon što je napustio automobil iz koga je pucao, presretnuo je taksi u kome je bila devojka. Pričao je taksisti i ženi da je to veče ubijao, kao i da će ih razneti kašikarom ako ga ne odvezu za Beograd. 

Blažić je tvrdio da je, kako je rekao,samo hteo "poštovanje" i da ga ljudi gledaju kao vlastelu. Želeo je da ostane živ iako je ugasio toliko mladih života i čitave porodice zavio u crno. 

- Namera mi je bila da ih nateram da se izvine. Međutim, oni su gledali sa nevericom. Neko se smejao, a sigurno su nešto i rekli. Mislim da su rekli: "Pomeri to". Puška je bila uperena ka njima, a ja sam više puta rekao da legnu. Nakon toga sam "mercedesom" otišao dalje, u nameri da izbegnem policijske službenike i da ne dođem sa njima u konflikt, da me ne likvidiraju jer sam bio naoružan i možda misle da ću da izvršim još neko delo. U tom trenutku sam samo hteo da ostanem živ - pravdao se Blažić, koji je naglašavao da je samo želeo da ostane živ. 

BONUS VIDEO 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading