OTKRIVENI SVI DETALJI Haradinaj je na Kosovu uhapšen, počeo je da provocira, a onda mu je ruski specijalac odvezao ruke zbog jedne reči

Ramuš Haradinaj, bivši vođa zloglasnog OVK, terorista i zločinac koji trenutno sedi u fotelji predsednika vlade u Prištini, nikada neće zaboraviti batine koje je u maju 2000. godine dobio od jednog ruskog specijalca.

Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Do sukoba je inače došlo kada su ruski vojnici u blizini sela Mušutište kod Suve Reke zaustavili vozilo s naoružanim teroristima, među kojima je bio i Haradinaj. Rusi su ih razoružali i stavili im lisice.

Vođa OVK se bunio i rekao da je on džudista i da bi mu pokazao gde mu je mesto samo da nije vezan. Rus je potom naredio da Haradinaju skinu lisice, ostavio je pušku i počela je tuča jedan na jedan.

Borba je bila kratka, Ramuš je popio batine, a Rusi koji tada nisu znali ko je Haradinaj predali su uhapšene Umniku.

Krvave ruke

O tom incidentu izvestili su AFP i nemački Špigl, koji su tada objavili da je "bivši komandos" iz OVK povređen u sukobu s ruskim vojnicima iz sastava Kfora.

Ramuš Haradinaj, OVK
Ramuš Haradinaj, OVK, Foto: Facebook

Haradinaj je kasnije zbog brojnih ubistava srpskih civila tokom sukoba na KiM bio optužen pred Haškim tribunalom za zločine protiv čovečnosti i kršenja običaja rata, ali je dva puta oslobođen.

Svedoci iz tog predmeta misteriozno su nestajali jedan za drugim - njih, prema nekim izvorima čak 19, što je preostale nateralo da odustanu od svedočenja protiv ozloglašenog krvnika.

Srbija je raspisala poternicu za Haradinajem, na osnovu čega je uhapšen u Francuskoj 5. januara 2017. godine, ali nije izručen našoj zemlji jer je tamošnji sud odbio da donese takvo rešenje.

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Pratite nas na Instagramu Fejsbuku

Povezane vesti

 • Korisnik: ana
  11/10/2018 - 19:48
  Haradinaj je provocirao, pa je dobio sta je zasluzio.
 • Korisnik: Milan
  11/10/2018 - 17:52
  Haradinaj bi " popio" batine i od Vučića, samo da izađu na "ferku"...
 • Korisnik: andrea
  11/10/2018 - 17:19
  Rusi nasa braca.
 • Korisnik: teo
  11/10/2018 - 17:18
  Svako na kraju odgovara za svoje delo.
 • Korisnik: Kika
  11/10/2018 - 16:39
  Da je znao predsednik vlade u Prištini verovatno bi sada bio neko drugi!!!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi