Aleksandar Vučić
EPA/AP
Aleksandar Vučić

EPA/AP

Aleksandar Vučić , Foto: EPA/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je jutros trećeg čoveka američkog Stejt departmenta, podsekretara za politička pitanja Dejvida Hejla.

Pročitajte još:

Glavna tema razgovora je situacija na Kosovu i Metohiji, pošto Hejl nakon Beograda odlazi u Prištinu.

Hejl je uoči dolaska u Beograd rekao da postoji šansa da se ove godine postigne dogovor Beograda i Prištine, i naglasio da SAD neće davati recept za rešenje.

Dejvid Hejl

Profimedia

Dejvid Hejl, Foto: Profimedia

On je pozvao na ukidanje taksi koje su vlasti u Prištini uvele na robu iz centralne Srbije, povratak dijalogu i opredeljenost miru, naglašavajući istovremeno da SAD neće davati recept za rešenje za koje je rekao da "mora biti primenljivo i na Kosovu i u Srbiji i mora doprineti dugoročnoj stabilnosti regiona".

Preporučujemo još:

Hejl je doputovao u Beograd dan pošto je prištinski parlament usvojio platformu za dijalog, koja sprečava mogućnost postizanja kompromisnog rešenja.

Kako je ranije najavio Stejt department, Hejl će u Prištini razgovarati sa prištinskim liderima o, kako se navodi, "istorijskoj šansi da se postigne sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa sa Srbijom", te o traženju mogućnosti za postizanje dogovora.

 

Komentari (6)

Ur Nino sar Serbule

08.03.2019 08:37

Шанса постоји ако се уразуми Приштина и укину таксе, и никако другачије.

Malenkost

08.03.2019 09:39

Ta platforma nije ništa drugo nego prištinski ultimatum a mi na ultimatume ne pristajemo.

Kolja

08.03.2019 09:40

Nikakva smešna platforma nas neće naterati da priznamo Kosovo. A čak i tom platformom svi mogu videti šta Priština misli i kako oni žele da vode dijalog pa neka se EU i SAD pozababe njima.

Boka

08.03.2019 10:00

Nadamo se tako biti...

qwd

08.03.2019 14:04

Haradinaj zeli da izazove sukobe

Lela

08.03.2019 21:36

Veoma bitan susret....