Hašim Tači i Isa Mustafa
EU
OVK, Hašim Tači (levo) kao borac zločinačkog OVK

Facebook

OVK, Hašim Tači (levo) kao borac zločinačkog OVK, Foto: Facebook

Mehanizam po kojem za određene korake ka punopravnom članstvu u Uniji neće biti potreban konsenzus svih članica, pojedine države mogle bi da iskoriste da pokušaju da Kosovo "proguraju" na evropskom putu, uprkos stavu zemalja koje ne priznaju jednostano proglašenu nezavisnost.

Novosti podsećaju na informacije da bi, ipak, za prijem u članstvo ostao uslov da se o tome saglase sve članice.

Međutim, eventualna nova pravila mogla bi da se iskoriste kako bi se Priština "prošvercovala" pored država koje su čvrste u stavu da se Kosovo ne moze tretirati kao samostalma držana.

Hašim Tači i Isa Mustafa

EU

Hašim Tači i Isa Mustafa, Foto: EU

Odluka o određenim ustupcima Prištini mogla bi da bude doneta i bez saglasnosti država koje ne priznaju Kosovo.

Odnosno, preglasavanjem bi bio prokrčen put do konačne odluke o prijemu lažne države, piše list.

Komentari (6)

Pop

14.07.2018 17:07

Ово је стварно тпотално лудило у ЕУ. Значи они који не признају и имају разлог могу бити заобиђени. У ствари у једној унији ако си члан и имаш исте обавезе не можеш имати никакав утицај иако то штети унији.

miki

14.07.2018 20:58

@Pop - Ma kakva EU. Banda kriminalaca, čiji su preci zauzeli Ameriku i uništili genocidom starosedeoce a sada nama prodaju ... za bubrege.

Сараџогла

14.07.2018 18:27

Једини начин да албанце ,,научимо памети,, је да учинимо да за Европу иде серпентинама кроз Црну Гору и Хрватску без проблема јер су их они признали.Ако им то не одговара имају пут преко Македоније,Бугарске,Румуније ... А наши би да им граде аутопут?И саградиће га ...

ciancarlocianini

14.07.2018 21:15

Te zemlje koje imaju cvrst stav ne rade zato sto vole Srbiju vec zbog problema koji bi nastao kod njih kao na prim.Katalonija u Spaniji tako da ne likujmo jer ce i taj dan doci i samo se brukamo i kocimo svoj napredak i integracije...Kosovo je odavno nezavisno a ko ne veruje nek ode dole i proveri.Tacka.

Zaza

14.07.2018 21:41

Krajnje je vreme da se ova izvitoperena organizacija raspadne,njena svrha je nepostojeca!

Danker

15.07.2018 21:43

I ko nam je zabio nož u leđa? Tezeh