Suljov čovek ovako je čestitao Dan Sandžaka
Alo!
Suljov čovek ovako je čestitao Dan Sandžaka

Alo!

Suljov čovek ovako je čestitao Dan Sandžaka, Foto: Alo!

- Svim Bošnjakinjama i Bošnjacima i drugim građanima Sandžaka sretan nacionalni blagdan - napisao je Džudžo uz skandaloznu fotografiju karte Srbije na kojoj su jasno izdvojni Sandžak, Vojvodina, Kosovo i Kraljevina Srbija kao posebne celine. Džudžo je postao poznat nakon što je 2014. promenio svoje prezime iz Džudžević u Džudžo, želeći da ukaže na istorijsku činjenicu da je, kako je tada objasnio, mnogim bošnjačkim porodicama bez njihovog pristanka i znanja dodavanjem „ić” i „vić” na prezimena učinjena nepravda. Ispod fotografije je dodao i komentar:

- Kada sam 2004. predložio da se 20. novembar obeležava kao Dan Sandžaka, mnogi Bošnjaci su se tada protivili, kao - to je komunistički datum i tome slično. Pokazalo se ispravnim, kao i mnogo šta kasnije - ozakonjenje bošnjačke zastave, himne, blagdana i nacionalnih nagrada i napokon ostvarenje celokupne nastave na bosanskom jeziku - danas sva ta znamenja i nacionalna prava izgrađuju i, zapravo, obnavljaju bošnjački sistem vrednosti i prepoznatljivi kulturni kod na Balkanu. Sretan sam - napisao je on.

Stručnjak za bezbednost Darko Trifunović za „Alo!“ kaže da se ovakav jedan gest uopšte ne treba ignorisati, s obzirom na osetljivu situaciju u Sandžaku, kao i da bi Džudžo morao snositi određene konsekvence.

- U svakoj demokratskoj zemlji da je to neko uradio, on bi morao da odgovara za najteža krivična dela, a to su krivična dela protiv ustavnog uređenja, ali u Srbiji to, izgleda, može. On je potpuni marginalac, ali Sulejman Ugljanin, koji stoji iza njega, ozbiljan je lik, on sada pokušava da skrene pažnju na sebe u situaciji kada imate otvoren sukob Zukorlića i Ljajića. Dakle, treća strana pokušava da poentira, da dođe do onih glasača ne samo iz Sandžaka nego i onih koji su u dijaspori. Te ideje koje oni sada plasiraju nisu nove, stare su kao i Sandžak divizija.

Nije džabe formirana, u njenom stvaranju učestvovao je i jerusalimski muftija, desna ruka Adolfa Hitlera. Prema tome, te fašističke ideje koje se plasiraju kroz nezavisan Sandžak su ideje koje nas podsećaju na 500 godina ropstva i genocid koji je počinila turska imperija na ovim prostorima. Jedna takva inicijativa mora biti shvaćena ozbiljno i kao bezbednosna pretnja - navodi on.

Komentari (24)

Драгомир

21.11.2016 07:42

САМО ТРЕБА ЈАВНО У СВИМ НОВИНАМА ОБЈАВИТИ НА НАСЛОВНИМ СТРАНАМА РОДОСЛОВ ОВОГ НАЗОВИ ЏУЏЕ!Све што је било турско отишло је у Турску.Потурице тамо нико није хтео да прими јер издајице своје вере нико не цени.Слуге су док екстремистима требају а када им не требају онда добију шут карту Како их је било срамота да носе назив ПОТУРИЦЕ јер су се као срби потурчили онде се сетили нечега другог?ПОКУРЧИЛИ СЕ И ТАКО СЕБЕ НАЗВАЛИ - БОШЊАЦИ!Србин је а гледа те у очи и без срама се представља као муслиман?

Realista

21.11.2016 07:46

Како је само глуп. Па јел он свестан своје несвести,сви бошњаци су потурчени Срби. Живела Србија живела Република Српска

dule

21.11.2016 07:48

Pa bas je Dzudza i po razmisljanju i po izgledu! Dzudzo ako se nesto raskomada onda ce to pre biti Bosna! Cestitao on dan Sandzaka uz raskomadanu Srbiju a dobice na kraju kitu cveca zbog toga!

Pera

21.11.2016 09:16

Dzudza ostaje dzudza

Djordje

21.11.2016 09:30

Dzuzo idi u Rozaje a Srbiju ostavi na miru.Bolje bi ti bilo.Mnogo si se ti nesto uz....io.Ako ne zelis bratski suzivot sa Srbima u Srbiji,mars iz Srbije.Idi kod Djukanovica pa tamo dizi nacionalne tenzije,ako smes.

sssss

21.11.2016 09:32

ovaj govori i pise i misli to sta je istina

Sale

21.11.2016 10:24

@sssss - Nije on ništa izmislio. Samo je iskopirao kartu koju je davno kreirala CIA. Da li će se ovo ostvariti za godinu, dve, tri, ... nebitno je. Oni imaju vremena. Ako ne ide kako su predvideli pokrenuće neki lokalni rat i doći će do rascepa. Ko je ikada razmišljao da će se Kosovo odvojiti od Srbije? Pa se to desilo 1999. uz pomoć "naših američkih prijatelja". Isti ti prijatelji rade da se otcepi i Vojvodina. Za koga se čuva pozivni +382?

Realista

21.11.2016 09:45

Кад се све ово споји баш ће бити велика Србија. Још нам само фали Албанија на карти

Предраг

21.11.2016 09:52

Свим Бошњама, а посебно, Есаду Џуџи, Муамеру Зукорли, Расиму Љаји, Ћамилу Дураку, Александру Вучију желим срећан плакдан.

srky

21.11.2016 15:37

@Предраг - predrag,tvrdim da je tebi puno vise adekvantan PLAGDAN,jos se osecas.

Kvazimodo Sorabius

21.11.2016 10:01

Njegos kaze: ne bojim se od zla azijatskog, vec se bojim od zla domacega. Islam je okupatorska religija, zlocinacka po funkcionisanju. U javnom opstenju se MORA postovati Ustav i nauka: NEMA u Srbiji nikakvog Sandzaka, nema "bosnjaka", nema bosnjackog-bosanskog. Stotinak turcizama vise ne menja sustinu, postoji samo SRPSKI JEZIK. U drzavnim sluzbama mogu biti samo Srbi - sve tri ispovesti, i tacka. Dzudze, muftije, ugljan u Anadoliju, Arabiju, Afriku, ili da postuju Ustav Srbije.

Rom

21.11.2016 11:23

@Kvazimodo Sorabius - Ja sam pravoslavac,ali moram da istaknem da Islam nije zlocinacka,religija kao nijedna religija koja propagira postovanje boga i ljudskih vrednosti!.Takve komentare mogu da iznose samo neobrazovane ili zle osobe.A redakcija bi trebala da cenzurise ovakve komentare!

Kvazimodo Sorabius

21.11.2016 13:39

@Kvazimodo Sorabius - Rom@, nevin si k'o pariska sobarica? Mom narodu (i Balkanu!) je Islam PONISTIO, UKRAO, 500 godina! Unazadio jos toliko. Kad u Evropi nije bilo drzave(!), sve neke grofovije, cekali Renesansu, Srbija je bila moderna drzava. Mani boga, pogledaj uz Alaha kako raznose nevine! Razmisli, da tecenzurisu zbog izvrtanja istine?

Pipa

21.11.2016 14:29

@Kvazimodo Sorabius - Što znači da u Bosni nema nikakvih Srba,ni Hrvata, vec samo Bosanci sve tri vjeroispovijesti, i samo bosanski jezik. Znaci nikakvi entiteti, nikakva identifikacija sa Srbijom.

samuilo

21.11.2016 15:37

@Kvazimodo Sorabius - bice bice. dzabe pjenis cafire

Kralj

21.11.2016 16:10

@Kvazimodo Sorabius - Ovaj debil (kvazimodo sorabius) misli da je mnogo pametan..ti znas sta je Islam ..govedo nedokazano..i ko su Bosnjaci..vidis ja ne mislim da je Pravosljavlje zlocinacka religija..naprotiv...al primerci iz bilo koje religije pogresno vaspitani i zadojeni nacionalizmom stvaraju kod neobrazovanih i pogresno vaspitanih generalnu sliku o nekoj religiji...uzmi malo pa se obrazuj....valjda ces izaci iz toga mraka..

Rom

21.11.2016 10:57

Kakav mozak takva i mapa(raskomadan)

Zare

21.11.2016 12:43

Koloko vidim Džudžo (Džudžević, Djurdjević inače staro kuč od Mvnjavčevića) nije samo raskomadao Srbiju već je otkinuo i sever Cne gore i sa njim objedinio Sandžak. A što se on stidi svog pravog prezimena? Pa Alijin Derviš Đurđević nikada nije hteo da menja prezime.

Alfa

21.11.2016 13:24

I šta sad?Državni neprijatelj,ostaće nekažnjen.

Кутузов

21.11.2016 14:49

И онда смо ми хтели правити Велику Србију,ми смо криви за рат?!Сви праве карте како се њима допада,без имало познавања историје.Кад је постојала Краљевина Србија,није било никакве хрватске и босне,то је била аустроугарска,није било Македоније.Џуџо,баш си тупан.

zudo

21.11.2016 15:41

Sto su se raspisali rimokatolicki turci.

Драгомир

21.11.2016 17:15

Познајем старију ,,муслиманку,, која је удовица а била је удата за србина.Она би нама србима или ти своме народу могла да одржи предавање о српским обичајима иако се декларише као муслиманка.Жена је веома отресита и ни сама не може да објасни како то да се не врати својој српској вери коју је напустио неки њен предак.Када се са њом детаљније поприча јасно је да она живи у великом страху.Ако би се вратила својој српској православној вери преко ноћи би нестала?

Genocid

21.11.2016 20:33

Da či je tursak za onih 500 godina vladavine ucinila zlocin

nesa

21.11.2016 20:43

da li je moguce da i posle rata u bosni s stradanja muslimana u srebrenici neko hoce drugu srebrenicu u pazaru.