Boris Tadić
Alo!/Ognjen Radošević
Boris Tadić

Alo!/Ognjen Radošević

Boris Tadić, Foto: Alo!/Ognjen Radošević

*Ministar Stefanović izneće sve detalje afere

*Boris Tadić probao je da opravda prisluškivanje Vučića i Nikolića

*Advokat Đukanović izneo je da su mere vršene nad njim

Šef Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti Nebojša Stefanović izneće na konferenciji za medije u utorak 30. jula sve podatke o prisluškivanju Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića u vreme dok su bili u opoziciji.

PROČITAJ JOŠ:

Stefanović će na konferenciji predočiti javnosti kako je tadašnji režim prisluškivao političke protivnike i demantovati današnje navode Borisa Tadića, sadašnjeg predsednika SDS-a i čelnika nekadašnjeg režima.

Bivši predsednik Srbije, Boris Tadić, pokušao je da opravda prisluškivanje.

- Iznoseći da ima dokaze da su Nikolić i on prisluškivani kao opozicija, Vučić je "zaboravio" da napomene ključnu stvar-da li govori o protivzakonitom ili zakonitom prisluškivanju kada je stupao u kontakt sa osobama iz kriminalnog miljea, koji su bili pod sudskim merama - naveo je Tadić.

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/TV Prva

- Jedina mogućnost da su Nikolić i Vučić bili prisluškivani u pojedinim trenucima jeste kada su stupali u komunikaciju sa kriminalcima i različitim prekršiteljima zakona, od onoh koji su sakrivali haške optuženike, odnosno podržavali takvu vrstu nezakonitih radji, do onih koji su vršili kriminalne radnje. Zašto to govorim. Pa poznato je da su kriminalci finansirali kampanju i Nikolića i Vučića u vremenu naših mandata, da su uspevali to da uradi i iz inostranstva, da su imali tajne sastanke u inostranstvu. Poznati sastanak sa gospodinom Subotićem Canetom u hotelu Ric i sličnih drugih okolnosti da ne podsećam. Uostalom, Nikolić je govorio da su ga tajkuni finansirali, pominjao je Miškovića i pominjao je druge tajkune iz Republike Srbije. Mi to nismo radili, trpeli smo optužbe raznih politički protivnika u našim mandatima. To je sadašnja vlast a tadašnja opozicija - rekao je Tadić.

To je razljutilo advokata Vladimir Đukanovića, koji mu je žestoko odgovorio.

- Oprostite nekadašnji profesore, da li sam ja možda iz tog kriminalnog miljea? Prisluškivali su ga tako što su mene stavljali na mere. Kako vas nije sramota te sede kose? - naveo je Đukanović.

Da podsetimo, Tadić je danas na konferenciji pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da predoči dokaze o svojim tvrdnjama da su on i Nikolić bili prisluškivani dok su bili u opoziciji.