Robert Bear
Youtube/ Arts & Ideas at the JC
Robert Bear

Youtube/ Arts & Ideas at the JC

Robert Bear , Foto: Youtube/ Arts & Ideas at the JC

Portal Alo.rs je 19.07.2020. godine preneo navodni intervju oficira CIA Roberta Bauera, ali je fekt-čeker analizom utvrđeno da je ceo intervju poptuno izmišljen i da takav kruži godinama portalima i grupama, prenosi Raskrinkavanje.ba.

Prvenstveno, sam Baer potvrdio da on nikada nije dao navedeni intervju koji mu se u domaćim medijima pripisuje preko 10 godina. On jeste boravio u BiH tokom raspada Jugoslavije, ali nijedna od izjava koja mu je pripisana u intervjuu nije njegova.

Intervju se pojavio na sajtu sumnjivog sadržaja i potpisuje ga izvesni Miloš Ćupurdija.

Ćupurdija je tvrdio da je Baera intervjuisao u Kanadi, gde je promovisao knjigu “The secret of White House”, ali Baer nikada nije napisao niti promovisao takvu knjigu, niti se u trenutku objavljivanja intervjua nalazio u Kanadi, još jedan je od dokaza potpuno fabrikovanog intervjua na koji su naseli domaći mediji.

U izmišljenom intervjuu govorio je o navodnoj ulozi CIA u raspadu Jugoslavije a potpuno su fabrikovanje i ostale tvrdnje koje smo uklonili iz originalnog teksta, s obzirom da su lažne.

Izvinjavamo se čitaocima koje smo doveli u zabludu prenošenjem ovog intervjua.

Pročitajte još:

Komentari (4)

Milos

19.07.2020 17:03

Znaci napalili su primitivne i agresivne hrvate i albance preko bosnjaka i sada se oni kao prave naivni i dalje optuzuju Srbiju, a sve je ovo vec odavno jasno. Ali neka. Ucinili su nam uslugu i nikada vise sa nasom zlom "bivsom bracom". Usput i opet ispitati ulogu svih umesanih u razbijanju Jugoslavije i izazivanje krvavog gradjanskog rata u kome je zivot izgubilo mnogo nevinih ljudi, zena i dece. Konstantno pisati o svemu ovome i podsecati sve zvanicnike u Evropi o pravoj istini.

Maja

19.07.2020 17:32

e ...pa ti ćeš sa ostalima, koji su izazvali krvave sukobe,goreti u paklu! U vatri ognja,tamo gde žednima prinose vodu,a zatim im izmaknu!

Srbin

19.07.2020 18:36

Unuci će vam skapavati zbpg toga, bagro, sve vam je**m.

slava

20.07.2020 02:42

znamo mi sve to.. :(