Rada Trajković
Printscreen
Rada Trajković

Printscreen

Rada Trajković, Foto: Printscreen

Poslanik Ujedinjene doline - SDA Sandžaka Šaip Kamberi nije birao reči govoreći loše o vlasti u Srbiji, a tokom Kamberijevog izlaganja reagovao je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić koji je ga je pozvao da vodi računa o svom rečniku, odnosno da upotrebljava izraze koji priliče republičkom parlamentu.

Kamberi je svoje izgalanje počeo sa: "Mirdita, dobar dan".

Da li treba zabraniti političko delovanje Rade Trajković u Srbiji?

 

"Kada bih poslušao savet koji daje Meša Selimović čoveku kome želi dobro ne govori uvek ono što misliš, trebalo bi da ćutim, ali ja nisam izabran da ćutim već predstavljam glas Albanaca preševske doline", rekao je Kamberi.

"Ja ne predstavljam ni žute, ni crne, ni plave, već diskriminsane Albance. Ko bi mogao da pomisli da će jedina opozicija u Skupštini Srbije biti Albanci i Bošnjaci. Baš tužno za demokratiju. Ovakav parlament nije mogao da proizvede čak ni Slobodan Milošević", rekao je Kamberi.

Rada Trajković Dragan Đilas

printscreen

Rada Trajković Dragan Đilas, Foto: printscreen

Sada ostaje da se vidi hoće li politički partneri Rade Trajković iz Beograda, Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Mlađan Đorđević i Boško Obradović podržati Kamberija kao lidera opozicije. O imenu koalicije ne treba mnogo da razmišljaju, naziv može da im bude "Mirdita".

Vučić: Kamberi proterao Srbe i ima obraza da govori o totalitarizmu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić podsetio je danas da je Kamberi proterao 42 odsto Srba iz vlasti u Bujanovcu, a priča o nekakvom totalitarizmu i upitao da li ovaj poslanik to sme da kaže u Prištini i Tirani.

- Drago mi je što je Srbija demokratska zemlja, pa i takvi kao Kamberi mogu na taj način da pričaju o njoj - rekao je predsednik Vučić.