Đilas spreman da iskešira 20.000 evra za DS?!

J.Marković | vesti 2018-05-06 17:44:58 2018-05-06 17:44:58

Dragan Đilas, bivši gradonačelnik i nekadašnji lider DS-a, ima novu taktiku kako da preuzme Demokratsku stranku.

Alo/Marko Marković

Naime, on je spreman da izdvoji oko 20.000 evra za uplatu članarina da bi mogao da utiče na delegate koji će 2. juna izabrati novog predsednika DS-a, saznaje „Alo!” iz dobro obaveštenih opozicionih krugova.

- Đilas vrlo dobro zna kako funkcionišu izbori u taboru demokrata, pogotovo ako su izbori delegatski, jer je 2012. upravo na taj način došao na čelo te stranke - objašnjava naš izvor i dodaje da je Đilas spreman da se i finansijski uključi u kampanju u DS-u, i to putem uplate članarina.

- Plan je da se negde članarine uplaćuju i nasumice kako bi na predstojećim unutarstranačkim izborima kandidat koji naginje Draganu Đilasu uzeo koji glas više, jer je u DS-u jedan od kriterijuma za broj delegata na izbornoj skupštini broj uplaćenih članarina - objašnjava naš izvor i dodaje da će na taj način Đilas biti u mogućnosti da odredi ko će biti novi predsednik DS-a i da odabere kandidata koga će moći direktno da kontroliše.

- Đilas je svestan da od saveza sa Vukom Jeremićem i Sašom Jankovićem nema ništa. On ne želi da ispadne neuspešan, te mu je plan da DS stavi pod svoju kontrolu jer će mu trebati za buduće parlamentarne izbore koje toliko često pominje - zaključuje naš izvor i dodaje da će ostali kandidati za predsednika DS-a biti u teškoj situaciji jer oni nemaju novac za tu vrstu kampanje.

Novo rukovodstvo demokrata neće birati članstvo na neposrednim izborima, već će to činiti delegati na izbornoj skupštini. Prema pisanju medija, protiv delegatskih izbora bili su dosadašnji predsednik stranke Dragan Šutanovac i potpredsednica Tamara Tripić, koji su smatrali da bi o novom rukovodstvu, kao i na prošlim izborima, trebalo da odlučuje baza.

Đilasovi puleni napali DS!

- Aleksandar Vučić i Dragan Đilas u trci za mesto predsednika DS. Biće neizvesno do kraja - napisao je on, a samo nekoliko sati kasnije po DS-u je opleo i bivši lider te stranke Bojan Pajtić.

- Drugari demokrate, Vučić će ponovo učestvovati na izborima unutar DS. Neka Vam je Bog u pomoći ako izaberete njega, umesto pristojne Srbije - napisao je Pajtić. Napadima se pridružio i Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret i jedan od najbližih saradnika Dragana Đilasa, koji je optužio najuže rukovodstvo DS-a da radi za Vučića.

 

Expand player
Pogledajte više