VIŠE NE ZNA GDE UDARA Đilas se posvađao s Evropom

Politički uticaj Dragana Đilasa, lidera Stranke slobode i pravde, odavno je značajan koliko i lanjski sneg, a u kojoj meri ne može da podnese činjenicu da je potpuno nebitan u političkom svetu govori njegov novi neosnovani napad na sve čega on nije deo.

Dragan Đilas
Dragan Đilas, Foto: Printscreen

On je oštrom kritikom reagovao na pismo posrednika međustranačkog dijaloga iz Evropskog parlamenta u kome se jasno vidi da Evropa tom dijalogu pristupa diplomatski, bez zauzimanja strana.

Ipak, čini se da predsednik Stranke Slobode i pravde ne može da podnese fer dijalog pa protestuje kao uvređena mlada.

Kako navodi Dragan Đilas, nezadovoljan je pismom jer su, kaže, njime naneli ozbiljan udarac tom procesu i pre nego što je počeo, poručujući da je bolje da ga i ne počinju ako mu pristupaju s idejom da se dogovore samo kozmetičke izmene.

Ðilasu smeta što se u tekstu kojim najavljuju početak sastanaka sa parlamentarnim strankama u okviru međustranačkog dijaloga, kako kaže, veliča uloga srpskog parlamenta u kome nema opozicije. Zamera im i što se u tekstu, prema njegovim rečima, veliča uloga Ivice Dačića, predsednika takvog parlamenta.

Ðilas nije propustio ni priliku da udari na Aleksandra Vučića. On navodi da odgovornost za uspeh dijaloga nikako ne može biti podjednako na vlasti i opoziciji, već da on zavisi od toga da li će Vučić prihvatiti da poštuje zakon ili će nastaviti da ga krši.

On je dodao i da su i do njega došle informacije da pojedini predstavnici zemalja EU govore kako opozicija hoće na izbore i da joj samo treba neki minimalni ustupak kroz dijalog da bi opravdala takvu odluku, što, tvrdi, nije tačno jer njegova stranka kaže da na izborima koji nisu izbori neće učestvovati.

Nebojša Bakarec, Sajam medija
Nebojša Bakarec, Sajam medija, Foto: Dejan Briza/Alo

Narodni poslanik Nebojša Bakarec ističe da Dragan Đilas ima problem s uravnoteženim stavovima EU.

- On neće realne uvide, alergičan je čak i na blage pohvale. On želi da EU preti Srbiji, da je kudi, da na tacni garantuje izbornu pobedu Đilasu i njegovoj stranci koja ima 3,8 odsto podrške građana! Da budem pošten, EU to neće. Čak i da može, neće - objasnio je Bakarec.

Kako kaže, da je Đilas uveren u svoju pobedu, on bi bio potpuno opušten i ne bi histerično halucinirao o neofašizmu u Srbiji koji devet godina podržava ceo Zapad!

- Ne bi vređao posrednike EU! Osim što se radi o halucinacijama i gadostima koje Đilas govori o svojoj zemlji, više je nego očigledno da opet laže. Radi se o tome da je Đilas toliko frustriran i iskompleksiran svojim neuspesima i kompromitovanošću, i Vučićevim poduhvatima i uspesima na svim poljima, da onda lansira najneverovatnije laži. Zbog čega Đilas toliko laže? Ljubomoran je zbog toga što predsednik Vučić leči Srbiju, gradi Srbiju, vakciniše Srbiju, uzdiže Srbiju - zaključio je Bakarec.

Povezane vesti

 • Korisnik: Sara
  21/04/2021 - 23:52
  Posvađao se jer nisu na njegovoj strani. Tako on sa svima postupa, ko nije sa njim, onda je protiv njega.
 • Korisnik: Ivana
  21/04/2021 - 22:39
  Kako neće da se posvađa sa Evropom, ovo je više nego sramota da vrše kampanju protiv Srbije i Aleksandra Vučića.Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče na svemu što činite sve da građani Srbije žive bolje.
 • Korisnik: Zvezdica
  21/04/2021 - 20:39
  Đilas gubi tlo pod nogama i nemoć je ga zaslepila.
 • Korisnik: mare
  21/04/2021 - 20:04
  Djilas nikako da shvati da nije bitan , da je potpuni promasaj i politicki i kao osoba.
 • Korisnik: Nikola
  21/04/2021 - 17:50
  Nikoga više ne zanima Dragan Đilas. Još samo da i on to shvati.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi