Đilas kupio stranku koju je pljuvao!

D.Ramadani | vesti 2018-06-05 11:50:50 2018-06-05 11:50:50

U DS-u sede „muljatori i lažovi”, poručivao je Borko Stefanović, ”ako, nekim slučajem, DS ne bude parlamentarna stranka, nikada mi sredstva koja sam dao ne bi bila vraćena”, isticao je Dragan Đilas, a sada obojica, ujedinjeni, žele Demokratsku stranku u „Savezu za Srbiju”.

Printskrin

Dragan Đilas, bivši predsednik DS-a i pokretač „Saveza za Srbiju”, i Borko Stefanović, bivši potpredsednik DS-a i lider „Levice Srbije”, među prvima su uputili čestitke Zoranu Lutovcu, novoizabranom lideru demokrata. Čini se da su zaboravili šta su o bivšoj stranci ne tako davno pričali.

Dragan Đilas se iz Demokratske stranke iščlanio sredinom 2016. i nije bio raspoložen da govori o svom odlasku.

- Da, napustio sam DS, ali neću o tome, možemo samo o košarci i Riju - rekao je Đilas, koji je tada obavljao funkciju predsednika Košarkaškog saveza Srbije. Situacija se bitno promenila nakon što je odlučio da se vrati u politiku.

On je, reagujući na tekst portala „Antidot“, u kojem se na osnovu izveštaja radne grupe o preispitivanju načina trošenja sredstava te stranke navodi da su Đilas, Šapić i Pajtić finansijski oštetili stranku, kazao da su Bojan Pajtić i on novembra 2012. preuzeli DS ne s praznom kasom, nego sa kreditom i dugovanjima od preko pet miliona evra.

- U prethodne tri godine DS je isplatio manje od 50 odsto tog preuzetog dugovanja. Ako nekim slučajem DS ne bude parlamentarna stranka, nikada mi sredstva koja sam dao ne bi bila vraćena, jer bi DS ostao bez 90 odsto trenutnih prihoda - požalio se Đilas.

Funkcioneri protiv saradnje sa Đilasom!

„Alo!” je prvi pisao da se Dragan Đilas sprema da preuzme DS da bi se dočepao infrastrukture nekada moćne stranke.

- Članstvo ne može da zaboravi šta je Đilas uradio DS-u. Urnisao je stranku, uništio joj je rejting, a sada je finansijski iscrpljuje pomoću kamata - navodio je tada naš izvor. Prema našim saznanjima, mnogi funkcioneri demokrata su protiv saradnje sa Đilasom, a među njima su i Dragoljub Mićunović, Nataša Vučković i Miroslav Vasin.

- Otišao sam iz DS-a, jer je postalo jasno, što sada vide i građani, da se DS ne može promeniti. Nema politiku, ni program koji je drugačiji od SNS-a. Štiti lične interese i loše kadrove, kao i one koji su se snašli na različitim nivoima vlastii - kazao je on i dodao da je DS postao mala, interesna, liberalna grupa.

- Potpuno je nevažno ko je lider, ako vam i dalje sede muljatori, lažovi i članovi nadzornih odbora „Lutrije“ i „Poslovnog prostora“. Žao mi je građana, koji su se sažalili na nekada veliku stranku i dali joj malo vazduha. A oni? Poleteli da ugrabe šta mogu i s kim god mogu - isticao je Stefanović.

Expand player
Pogledajte više