Zaratili Dijana i Dačić

D. Ramadani | vesti 2017-01-29 20:46:12 2017-01-29 20:46:12

Rat Ivice i Dijane! Bivša članica SPS-a i aktuelna samostalna poslanica Dijana Vukomanović oplela je po nekadašnjem šefu Ivici Dačiću.

Goran Srdanov

Lider SPS-a joj nije ostao dužan, pa joj je poručio da je njegovo najveće razočaranje, jer ga je izdala.

Verovali ili ne, ali Dijana Vukomanović, nekadašnja članica SPS-a i najvatreniji branilac lika i dela Ivice Dačića, udarila je na lidera SPS-a.

Ružić: Udarila muva na međeda!

Na napade Dijane Vukomanović na šefa SPS-a reagovao je i potpredsednik te stranke Branko Ružić, koji je za „Alo!” istakao da je Vukomanovićeva zloupotrebila Dačićevo poverenje.

„Što bi narod rekao: ‘Udarila muva na međeda.‘ Zloupotrebila je Dačićevo poverenje i pokazala koji stepen morala poseduje. Ali šta da se radi, i veliki stratezi poput Dačića naprave poneku grešku u kadrovskoj politici. Ipak, možda je dotična po zadatku kod Jeremića, tako da mi tu brigu više nemamo”, kazao je Ružić.

Naime, šef socijalista je zapretio da će objaviti rat Vuku Jeremiću, rekavši da misli da bi bilo pošteno da Jeremić juri svoje biračko telo, a ne da uzima bivše poslanike socijalista.

- Dijana Vukomanović mora da vrati mandat koji je dobila od SPS-a, a ne da ga prenosi kod Jeremića. Ako Jeremić to uradi, imaće rat sa SPS-om - kazao je Dačić u intervjuu za jedan dnevni list.

Samostalnoj poslanici Dijani Vukomanović ovo njegovo izlaganje nije nimalo prijalo, pa je odmah reagovala.

- Zar Dačić misli da je vlasnik bilo čije slobodne odluke da se kandiduje na izborima ili da raspolaže mandatom narodnog poslanika?! #tokšou - zapitala se ona na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter i tu se nije zaustavila.

- Dačić misli da je u poziciji da određuje šta će ko da uradi u politici? Ljudi se ne „kradu” i ljudima se ne preti „ratom”! Tok-šou panika! - navela je bivša članica SPS-a.

Sa druge strane, lider SPS-a Ivica Dačić za „Alo!” navodi da ga je sramota da o njoj diskutuje.

- Ona je moje najveće razočaranje, na moj predlog je bila potpredsednik, predsednik Izvršnog odbora i poslanik, predlagao sam je i za ministra. Kad ona vodi listu sa svojim imenom i prezimenom, onda može da raspolaže mandatom. Sve sam joj dao, izdala me je - priznao je on i dodao da će svako ko udari na SPS dobiti adekvatan odgovor.

- Zato sam i rekao, ako Vuk Jeremić planira da sa Dijanom pravi poslaničku grupu, udario je na SPS i dobiće politički rat. Hoće naše mandate i glasove, a da ostane bez odgovora. Neće moći! - kazao je lider socijalista.

Expand player
Pogledajte više